FIGYELEM!
Ideiglenesen elköltözünk!

2018-ban folytatódnak a Danubius Thermal Hotel felújítási munkálatai, aminek keretében a VitalCenter rendelő környezete is megújul. Emiatt 2018. február 26. és március 11. között rendelésünk átköltözik stratégiai partnerünk, a MADENTA FOGÁSZATI KÖZPONT épületébe (Budapest, VII. kerület, Madách Imre tér 7., félemelet - https://www.madenta.hu/kapcsolat/).

Az átköltözés ideje alatt is bátran keressenek bennünket, telefonszámunk és e-mail címünk változatlan, akárcsak orvosaink rendelési ideje! Természetesen ez alatt a két hét alatt a szokásos magas színvonalú, minőségi és megbízható fogászati ellátással várjuk Önöket!

   Munkatársat keresünk!
Gyermekfogászat

A gyermekek fogászati kezelése legalább annyira fontos, mint a felnőtteké, lényeges azonban belátni, hogy a gyermek nem kicsinyített felnőtt, emiatt nem lehet a felnőtteknél bevált kezelési módszereket egy az egyben alkalmazni, a gyermekek speciális ellátást igényelnek.

A gyermekek fogászati ellátásában első helyen nem is annyira a gyógyítás, mint inkább a megelőzés áll.

Rendkívüli jelentőséggel bír a gyermekek számára a szájhigiénia minél korábbi elsajátítása, illetve a gyermekfogásszal való korai (akár már 2-3 éves korban) és fájdalommentes találkozás. Félévente egyszeri ellenőrzés ajánlott, hiszen a tejfogakat is ugyanúgy kezelni kell, mint a maradó fogakat. A szuvas környezetben kinövő maradó fogak ugyanis maguk is könnyebben szuvasodnak, másrészt a korai tejfogelvesztés komoly fogszabályozási rendellenességet okozhat.

Rendelőnkben azt valljuk, hogy az egészségre nevelés nagyon fontos feladata a fogorvosoknak és a szülőknek. Gyermekünket a lehető legkorábban meg kell ismertetni  a helyes szájápolással és fogtisztítással, éppen ezért  különös jelentősége van a dentálhigiéniai tanácsadásnak. Ha igényli, dentálhigiénikus kolléganőnk külön is foglalkozik gyermeke fogápolási oktatásával.

A gyerekek esetében betartandó szájhigiénés alapelvek a következők:

  • a rendszeres fogmosást az első fogak megjelenésekor kell elkezdeni;
  • fontos a példamutatás, játékosság;
  • szükséges a rendszeres fogorvosi kontroll, rendellenességek korai felismerése;
  • lényeges a helyes fogmosási technika elsajátítása.

Barázdazárás

A barázdazárás egy olyan eljárás, amely az őrlőfogak szuvasodását előzi meg. Ezeknek a fogaknak a mélyebb barázdái gyakran nagyon nehezen tisztíthatók, így hajlamosak a szuvasodásra. Az eljárás során az őrlőfogak mélyedéseit tömőanyaggal töltjük ki, ezáltal a fog felszíne sima lesz, és hatékonyabban ellenáll majd a fogszuvasodást előidéző hatásoknak.

A tömőanyag elhelyezése előtt a barázdákat kitisztítjuk,  a fog felszínét pedig egy speciális anyaggal érdesítjük, hogy a barázdazáró anyag jól tapadjon a fog felszínéhez.

A fogorvosok tanácsa alapján barázdazárást még gyermekkorban, az őrlőfogak előtörése után érdemes elvégezni, mivel így nagymértékben csökkenthető a fogak szuvasodásának veszélye.

Ettől függetlenül azonban akár felnőttkorban, a fog kismértékű szuvasodásakor is sort keríthetünk rá. Ebben az esetben a fogorvos a szuvas rész eltávolítása után végzi el a barázdazárást.

Fogszabályozás

A rendszeres gyermekfogászati kontrollokat érdemes fogszabályozási vizsgálattal összekapcsolni, amely során a szakember eldönti, hogy szükséges-e a fogszabályozó kezelés illetve hogy mikor ajánlott elkezdeni. Az időben – akár már négy éves korban- megkezdett fogszabályozás segítségével ugyanis nem csak a fogak rendezhetők sorba, de az  állcsontok ideális fejlődését is biztosíthatjuk és külöböző nyelési és légzési rendellenességeket, rossz szokásokat is kiküszöbölhetünk.

 
Hívjon minket!
Kapcsolat