FIGYELEM!
Ideiglenesen elköltözünk!

2018-ban folytatódnak a Danubius Thermal Hotel felújítási munkálatai, aminek keretében a VitalCenter rendelő környezete is megújul. Emiatt 2018. február 26. és március 11. között rendelésünk átköltözik stratégiai partnerünk, a MADENTA FOGÁSZATI KÖZPONT épületébe (Budapest, VII. kerület, Madách Imre tér 7., félemelet - https://www.madenta.hu/kapcsolat/).

Az átköltözés ideje alatt is bátran keressenek bennünket, telefonszámunk és e-mail címünk változatlan, akárcsak orvosaink rendelési ideje! Természetesen ez alatt a két hét alatt a szokásos magas színvonalú, minőségi és megbízható fogászati ellátással várjuk Önöket!

   Munkatársat keresünk!
Esztétikus héjak

A kerámia vagy porcelán héjak olyan vékony, körülbelül 0,5-1 mm vastagságú, fogtechnikai laborban készített fogborítások, melyeket esztétikai céllal, főként az elülső fogak hibáinak javítására alkalmazunk. Ezekkel a héjakkal a fogak színe, formája vagy mérete is megváltoztatható, de még a fogak közötti rések eltüntetésére is alkalmazhatók. Bizonyos esetekben akár a fogszabályozáshoz hasonló esztétikai eredményt is elérhetünk velük – annál sokkal rövidebb idő alatt!

Mivel a kerámia héjak – a koronától eltérően – csak a fog elülső részére kerülnek fel, ezért alkalmazásukkor a fogból csak minimális mennyiséget kell lecsiszolni. Ebben az esetben is tisztában kell lenni azzal, hogy a folyamat nem visszafordítható!

A kerámia héjak az alábbi esetekben alkalmazhatók:

 • egyenetlen fogsor szabálytalan fogélek;
 • letört elülső fogak;
 • gyökérkezelt, elszíneződött fogak;
 • fogak közötti rések;
 • apró, rövid fogak;
 • fogzománc hibái.

Nem alkalmazhatók a kerámia héjak, amennyiben:

 • az elülső fogak oly mértékben károsodtak, hogy az már a rágást is korlátozza, (ilyenkor a teljes korona alkalmazását ajánljuk);
 • szájápolás elhanyagolása esetén;
 • erős éjszakai fogcsikorgatáskor;
 • bizonyos harapási rendellenességek meglétekor;
 • gyulladt íny vagy fogágy esetében, hiszen ekkor először magát a gyulladást kell kezelni;
 • a páciens olyan sportot űz, amelyhez fogvédőt használ, vagy ha valamilyen fúvós hangszeren játszik – ilyen esetekben a kerámia héjak csak korlátozott keretek között alkalmazhatók.

A kezelés menete:

A beavatkozás előtt a fogakat a dentálhigiénikus megtisztítja, a tökéletes eredmény érdekében azonban a fogak fehérítését is érdemes ekkor elvégezni, mivel így a héjak színét már a fehérített fogszínhez igazodva választhatjuk ki.

A kezelés első lépéseként a helyi érzéstelenítés és az ínyen alkalmazott zsibbasztó injekció beadását követően a fogak elülső felszínét 0.5-1 mm vastagságban le kell csiszolni. Ezután a fogorvos lenyomatot vesz az előkészített fogsorról, majd a pácienssel közösen kiválasztja a leendő kerámia héjak minden jellemzőjét, így azok színárnyalatát, alakját és karakterét is.

Amíg a lenyomat alapján kialakított végleges héjak a fogtechnikai laboratóriumban készülnek, a fogorvos ideiglenes héjakkal látja el a fogakat.

A páciens második látogatása alkalmával, egy próba során a fogorvos ellenőrzi az elkészült héjakat, hogy aztán azokat egy speciális ragasztóval véglegesen a fogakhoz rögzíthesse. Végül nem marad más hátra, mint a fogak polírozása, s az azt követő irigylésre méltó, ragyogó mosoly!

 
Hívjon minket!
Kapcsolat