VitalCenter Margitsziget
Az igazság a gyökérkezelésről

A rémképeket és tévhiteket szakorvosunk igyekszik eloszlatni:  

Milyen jelei vannak annak, hogy gyökérkezelésre lehet szükségem?

A fogbél gyulladásának kezdeti tünetei az édességre, savanyúra, hidegre, melegre és harapásra hirtelen fellépő éles fájdalom. Előrehaladottabb stádiumban akár az íny és az arc is megduzzadhat, a lüktető, intenzív fájdalom és a feszítő érzés fokozatosan erősödhet, és akár tartóssá is válhat.

Fájdalmas a gyökérkezelés?

small-gyokerkezelesA gyökérkezeléssel kapcsolatban felmerülő legnagyobb aggodalom az azzal járó potenciális fájdalom mértéke. A legtöbb gyökérkezelés helyi érzéstelenítéssel történik, ami már önmagában fájdalommentes, hiszen az adott területet érzéstelenítő zselével  kezeljük. Így elmondható, hogy rendelőnkben a gyökérkezelés éppúgy, mint bármelyik másik kezelés, teljesen fájdalommentesen történik.

Hogyan előzhetem meg?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő szájápolás, és a rendszeres kontrollvizsgálat szerepét, hiszen a kisméretű szuvasodás kezelése összehasonlíthatatlanul egyszerűbb és gyorsabb lehet, mint egy kiterjedtebb szuvasodásé. Éppen ezért minden páciensünknek azt tanácsoljuk, inkább ne várja meg, hogy a fogszuvasodás olyan méreteket öltsön, mely már csak gyökérkezelésével orvosolható!

Gyökérkezelés után továbbra is érzékeny a fogam, mi a teendő?

Ha közvetlenül gyökértömés után néhány napig fájdalmat érzünk, az még nem jelenti azt, hogy a kezelés nem volt megfelelő, ugyanis az esetek többségében a fog pár nap elteltével teljesen panaszmentessé válik. Ha a fájdalom egy hét után sem szűnik meg, akkor ajánlatos lehet felkeresnie fogorvosát.

Van-e lehetőség a gyökérkezelt fogak fehérítésére?

Természetesen van, bár az igazság az, hogy leghatékonyabban az élő fogak fehéríthetőek. Gyökérkezelt fog fehérítése esetén a tömés eltávolítása után a fog belsejébe is helyezünk fehérítőanyagot, ezáltal a fogat belülről is fehérítjük.

Hívjon minket!
Kapcsolat

Kedves Páciensünk,

Egészségügyi intézményként eddig is minden törekvésünk arra irányult, hogy megóvjuk pácienseink egészségét, és ez most sincs másképp.

Mi a pácienseinket felelős partnerként kezeljük, és tudjuk azt, hogyha olyan helyzetben voltak, amely az átlagosnál nagyobb esélyt ad arra, hogy vírushordozóval közlekedtek, akkor ezt a VitalCenternek jelzik, és a kezelést a potenciális inkubációs idő eltelte utánra halasztjuk.

Sajnos a mai naptól arra kényszerültünk, hogy csak ügyeleti rendszert tudjunk fenntartani, mely esetleg nem is a Margitszigeten üzemel (061 340 4518).

Bármilyen kérdés és észrevétel esetén állunk az Önök rendelkezésére. Minden kedves Páciensünknek köszönjük a velünk való együttműködést!

Dr. Lantos Endre
Vezető Főorvos
VitalCenter

Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk Önökre is!