VitalCenter Margitsziget
A leggyakoribb kérdések a fogfehérítéssel kapcsolatban

Ártalmas-e a fogakra a fogfehérítő kezelés?

Egyáltalán nem, hiszen sokéves tapasztalatok és tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a szakemberek által kivitelezett, minőségi anyagok felhasználásával végzett fehérítés a fogak szerkezetében semmilyen visszafordíthatatlan változást nem idéz elő. Sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik – a kezelés sokszori ismétlése esetén sem. Sőt! A korszerű fehérítőanyagokban olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagok találhatók meg, amelyek egy professzionális fogfehérítés során sokkal mélyebben hatolnak be a fogba, mint egy hagyományos helyi kezelés alkalmával.

Mindettől függetlenül – elővigyázatosságból – nem ajánljuk terhes nőknek, szoptató anyáknak és 16 éven aluliaknak.

Fájdalmas-e a fogfehérítés?

A fájdalom teljes kiküszöbölésének érdekében a fehérítés megkezdése előtt ínyvédőt teszünk a lágy részekre, ínyre.   Ez azért szükséges, hogy a fehérítőanyag ne okozzon irritációt.

Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy fogfehérítést követően érzékenység lép fel hidegre és melegre, de ez az érzés sem tart tovább pár óránál. Ez esetben érdemes tartózkodni a túl forró vagy túl hideg ételek és italok fogyasztásától, illetve ajánlott a kifejezetten érzékeny fogakra kifejlesztett fogkrém alkalmazása.

Érdemes még tudni, hogy a kezelés után 1 napos úgynevezett „fehér diéta” szükséges, azaz kerülni kell minden olyan ételt és italt, amelynek színező hatása lehet. Az egyszer már fehérített fog is reagál az ismételt kezelésre, ezért az újrafehérítésnél egyre fehérebb lesz.

Mennyi ideig marad fehér a fogsor a kezelést követően?

Ez egy végleges fogfeherítés, már soha nem lesz olyan “sötét” a fog színe, mint volt. Intenzív színező hatásoknak kitett fogsor esetében (például, ha a páciens dohányzik, sokat kávézik) elszíneződhet, de egy air-flow kezeléssel visszahozható a fehérség. Ismételni is lehet a fehérítést, akár félévente, mindig egyre fehérebb lesz az eredmény.

Van-e lehetőség arra, hogy csak néhány elszíneződött fogat kezeltessünk és ne az egész fogsort?

Igen, rendelőnkben lehetőség van egyes fogak fehérítésére is.

Rendelőben vagy otthon érdemes fogfehérítést végeztetni?

A rendelői fogfehérítés előnye, hogy a kezelés kényelmesebb, hatékonyabb, látványosabb, mindössze 1 óra szükséges hozzá, illetve szakképzett,  megfelelő felszereléssel és eszközökkel ellátott dentálhigiénikus tud ügyelni az íny védelmére, a fogak érzékenységére.

Hívjon minket!
Kapcsolat

Kedves Páciensünk,

Egészségügyi intézményként eddig is minden törekvésünk arra irányult, hogy megóvjuk pácienseink egészségét, és ez most sincs másképp.

Mi a pácienseinket felelős partnerként kezeljük, és tudjuk azt, hogyha olyan helyzetben voltak, amely az átlagosnál nagyobb esélyt ad arra, hogy vírushordozóval közlekedtek, akkor ezt a VitalCenternek jelzik, és a kezelést a potenciális inkubációs idő eltelte utánra halasztjuk.

Sajnos a mai naptól arra kényszerültünk, hogy csak ügyeleti rendszert tudjunk fenntartani, mely esetleg nem is a Margitszigeten üzemel (061 340 4518).

Bármilyen kérdés és észrevétel esetén állunk az Önök rendelkezésére. Minden kedves Páciensünknek köszönjük a velünk való együttműködést!

Dr. Lantos Endre
Vezető Főorvos
VitalCenter

Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk Önökre is!