Rögzített fogpótlás a fogatlan páciensek számára is!

Jogosan merül fel az igény a páciensek részéről, hogy egy implantációs kezelés lehetőleg: - nyújtson megoldást rögzített fogpótlásra; - fájdalommentes legyen; - a lehető legkevesebb műtéti beavatkozást igényelje; - ne kelljen sokat várni a végleges fogpótlásra; - költségkímélő legyen.

Rögzített fogpótlás a fogatlan páciensek számára is!

Az implantológia fejlődésével ezek nem csupán álmok maradnak!  Ma már a fogatlan, vagy jelentősen sorvadt állcsontgerincű páciensek esetében is egyre könnyebben ki tudjuk elégíteni ezeket az igényeket klinikánkon: számukra jelenthet kiváló megoldást az úgynevezett All-on-4 (vagy All-on-6) technika.

Rögzített fogpótlásA Nobel cégcsoport implantátumaival és az ehhez kapcsolódó technológiákkal lehetővé vált, hogy egy műtét keretében behelyezzük az implantátumokat, és a feltételek teljesülése mellett azonnal (de maximum 24-48 órán belül) ideiglenes fix pótlást készítsünk. Szinte hihetetlen, de ezekkel a pótlásokkal nem kell kivárni a hosszú gyógyulási időt, hanem rögtön helyreállítjuk a rágófunkciót és esztétikumot. Az All-On-4 technika előnyei

  • Az All-On-4 technika nem igényel csontpótlást, mivel a szögtörött implantátum fejek alkalmazásával oda tudjuk elhelyezni az implantátumokat, ahol még rendelkezésre áll csont.
  • A gyógyulási idő alatt végig rögzített fogpótlást visel, ami egyben próbaként is szolgál a végleges fogmű elkészítéséhez. Lecsavarozható, így könnyen módosítható, szükség esetén korrigálható.
  • Mivel 4, esetenként legfeljebb 6 implantátum szükséges egy állcsontban és csontpótlás sem szükséges, ezért megkíméli a pácienst a feleslegesen sok implantátum (8-10) költségétől.
  • Óriási előnyt jelent az azonnal visszakapott fogazat pszichés hatása is, hiszen a páciensnek egyúttal helyreáll az énképe, nem sérülnek szociális kapcsolatai, nem kell úgy éreznie, hogy megöregedett és kivehető fogpótlást kénytelen viselni.

A gyógyulási idő elteltével az ideiglenes műanyag pótlást lecseréljük. A végleges pótlás anyaga lehet fémkerámia, titán vázra égetett kerámia, kompozit anyaggal leplezett fémvázak, cirkon, vagy a napjainkban piacra berobbanó BioHpp. A BioHpp Bredent nevű kerámiával erősített polimer csekély súlyával és rugalmasságából fakadó rezgéscsillapító képességével nagyon kellemessé teszi a viseletét. Teljesen fémmentes így allergiásoknak is megoldást nyújt. Klinikánk elsők között használja ezt az anyagot hazánkban, így jelentős tapasztalattal rendelkezünk róla.

Ha többet szeretne megtudni az All-On-4 technikáról, kattintson ide:  http://nobelimplant.hu/all-on-4/