VitalCenter Margitsziget
Mi megnyertük – <br>Ön profitál!

 

A VITALCENTER DENT Kft. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (Vállalati KFI_16) pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be „Humán (allograft) csontpótló létjogosultsága a fogászati implantológiában” címmel KFI_16-1-2017-0549 azonosítószámon. A pályázat 2017.11.15-i döntés alapján 135 512 390 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt során újonnan kifejlesztett eljárásnak, és anyagnak több hasznos következménye lenne a páciensek implantológiai ellátásában. A könnyebben kivitelezhető technika, mely kevesebb sebészi kockázatot hordoz, fogorvosok szélesebb körében tenné elérhetővé az akár nagy terjedelmű csontpótlásokat, így a részleges vagy teljes fogatlansággal élő emberek nagyobb hányada juthatna fix pótláshoz.

A humán csont, különösen az állkapocscsont igen változékony állományú szövet: amennyiben használatban van, terhelés alatt áll, akkor képes a szükség szerinti gyarapodásra, regenerálódásra, de terhelés nélkül (pl. hiányzó fogak esetén) felszívódik, állománya gyengül és csökken. A csontpótlás abban az esetben szükséges beavatkozás, amikor például egy implantátum beültetése nem lehetséges, mert a csont felszívódott.
A szájsebészet fejlődése lehetőséget biztosít a csontpótlásra, szintetikus vagy természetes csontpótló anyagok alkalmazására, melyeket sikeres beültetéskor teljes mértékben elfogad a szervezet, és azok kiválóan beépülnek, erősítik a saját csontot.

Hívjon minket!
Kapcsolat

Kedves Páciensünk,

Egészségügyi intézményként eddig is minden törekvésünk arra irányult, hogy megóvjuk pácienseink egészségét, és ez most sincs másképp.

Mi a pácienseinket felelős partnerként kezeljük, és tudjuk azt, hogyha olyan helyzetben voltak, amely az átlagosnál nagyobb esélyt ad arra, hogy vírushordozóval közlekedtek, akkor ezt a VitalCenternek jelzik, és a kezelést a potenciális inkubációs idő eltelte utánra halasztjuk.

Sajnos a mai naptól arra kényszerültünk, hogy csak ügyeleti rendszert tudjunk fenntartani, mely esetleg nem is a Margitszigeten üzemel (061 340 4518).

Bármilyen kérdés és észrevétel esetén állunk az Önök rendelkezésére. Minden kedves Páciensünknek köszönjük a velünk való együttműködést!

Dr. Lantos Endre
Vezető Főorvos
VitalCenter

Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk Önökre is!