A hollywoodi mosoly már mindenkié! –
A rendelői fogfehérítésről

A hollywoodi mosoly már mindenkié! –<br>A rendelői fogfehérítésről

Megjelenésünkön sokat javíthat fogaink hófehér csillogása, ami szerencsére a modern fogászati eszközöknek köszönhetően könnyedén és szinte bárki számára elérhető! A professzionális fogfehérítő kezeléssel az eredeti színükhöz képest több árnyalattal is fehérebbekké válhatnak a fogak; a beavatkozás gyors, hatékony és biztonságos, a változás szembetűnő, a végeredmény természetes hatású és gyönyörű!

Rendelőnkben mindig is a legszínvonalasabb technológiákat és a legmagasabb minőséget képviselő anyagokat alkalmazzuk. Nem véletlen, hogy most már nálunk is elérhető a világ legnépszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb fogfehérítő technikája, a PHILIPS ZOOM!® RENDELŐI FOGFEHÉRÍTŐ ELJÁRÁS. A módszert éveken át tökéletesítették a szakemberek annak érdekében, hogy kizárják a fog károsodásának lehetőségét és a beavatkozás közbeni fájdalmat, valamint minimálisra csökkentsék a kezelést követő utóérzékenységet.

Mégis, még mindig sokszor megkapjuk a kérdést a fogfehérítő kezelés kapcsán: Ártalmas? Fájdalmas? Megbízható, eredményes?

Papp Éva és Papp Ibolya dentálhigiénikus kollégáink most minden kételyre, kétségre, és még annál is többre, választ adnak!

Ártalmas a fogakra a fogfehérítő kezelés?

A szakember felügyeletével, rendelői körülmények között végzett professzionális fehérítés, mint amilyen a klinikánkon elérhető Philips ZOOM!® eljárás, egyáltalán nem ártalmas – szemben az interneten keringő házi praktikákkal, az online rendelhető „csodaszerekkel”, amelyek alkalmazásától mindenkit óva intünk!
A rendelői fogfehérítés a fogak szerkezetében semmilyen visszafordíthatatlan változást nem idéz elő. Sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik a kezelés sokszori ismétlése esetén sem, hiszen az eljárás nem a zománc belső szerkezetében idéz elő változásokat, csupán kivilágosítja az elszíneződéseket. A fogfehérítés során használt fehérítő gél a speciális lámpa által kibocsátott fény hatására lebomlik, az így felszabaduló oxigén pedig a fogzománc mikrobarázdáiban, nem pedig a belsejében végzi el a dolgát, így nem is képes roncsolni azt.

Fájdalmas a fogfehérítés?

A rendelői fehérítés első lépése minden esetben a gondos előkészítés: az ínyt izoláljuk, védőbevonattal látjuk el, így megakadályozzuk a szájnyálkahártya sérülését, irritációját. A ZOOM!® eljárás sajátossága, hogy az ínyvédő felhelyezését követően a fogak felszínét is kezeljük, méghozzá egy olyan speciális anyaggal, ami tovább mérsékli a szenzibilitást, illetve fokozza a fehérítő hatást.
A Philips ZOOM!® fehérítő paszták egyedülálló összetételüknek köszönhetően védik, sőt erősítik a fogzománcot, minimalizálják az íny és a fogak érzékenységét – így lesz a beavatkozás teljesen fájdalommentes és maximálisan biztonságos!

Felléphet a kezelés után fogérzékenység?

Nagyon ritkán előfordul, hogy a beavatkozás után érzékenység lép fel hidegre és melegre, de általában ez az érzés igen enyhe és nem tart tovább pár óránál, 1-2 napnál. Míg a panasz nem szűnik meg, érdemes tartózkodni a túl forró vagy túl hideg, valamint az édes és savanyú ételek és italok fogyasztásától, illetve ajánlott a kifejezetten érzékeny fogakra kifejlesztett fogkrém és fogkefe alkalmazása.

Mennyi ideig tart a beavatkozás?

A Philips ZOOM!® eljárás esetén előkészítéssel együtt kb. másfél óra szükséges a látványos változáshoz; a kezelés tehát igen hatékony, miközben maximálisan kíméletes és biztonságos, a végeredmény pedig káprázatos!

Mennyi ideig marad fehér a fogsor a kezelést követően?

A Philips ZOOM!® professzionális fogfehérítés megfelelő életmód mellett tartós, akár évekre szóló eredményt ad. Intenzív színező hatásoknak kitett fogsor (például, ha a páciens erős dohányos, sok kávét, teát, egyéb színező italt vagy ételt fogyaszt) elszíneződhet, de fenntartó kezelésekkel visszahozható a fehérség.

lampas-fogfeheritesVan lehetőség arra, hogy ne a teljes fogsort, csak néhány elszíneződött fogat kezeltessünk?

A rendelői eljárásoknak épp az az egyik sokat emlegetett előnye, hogy az egyes fogakat külön-külön tudjuk fehéríteni. Így tehetjük például a gyökérkezelést követően elszíneződött fogakat ismét az egészségesekhez hasonló árnyalatúvá.

Mi az eljárás feltétele?

Mivel a lepedékkel, fogkővel borított fogakat nem lehet kifehéríteni, ezért minden beavatkozást meg kell előznie egy komplex szájhigiéniai kezelésnek. A fogfehérítés csak így lehet hatékony.
A beavatkozás csak ép, egészséges íny és fogak esetén végezhető el, így előtte az esetlegesen fennálló gyulladásokat, szuvasodásokat is meg kell szüntetnünk.

Kizáró ok-e a meglévő fogpótlás és fogtömés?

Nem. Ám azt fontos megjegyeznünk, hogy bármilyen fehérítő eljárás csakis a természetes fogszövetet fehéríti, tehát az eredeti fogakra van hatással, koronákra, egyéb pótlásokra, tömésekre nincs. Ezért előfordulhat, hogy a fogfehérítés után túl nagy lesz a kialakult színkülönbség, így, különösen a mosolyzónában, szükségessé válhat a pótlás vagy tömés cseréje.

Fogérzékenység esetén elvégezhető a beavatkozás?

Igen. A Philips ZOOM!®  fogfehérítő géleket olyan egyedi összetevők alkotják, amelyek klinikailag bizonyítottan csökkentik a fogérzékenységet és védik, sőt erősítik a zománcot anélkül, hogy a végeredményt – a vakító fogsort – befolyásolnák.

Mi van, akkor, ha oly mértékű az elszíneződés, hogy a fogfehérítés már nem hoz megoldást?

Ha az elszíneződés már fogfehérítéssel sem kezelhető, akkor sincs ok az elkeseredésre! Számtalan egyéb módszer van a kezünkben, amellyel bárkinek megadhatjuk a vágyott vakító fehérséget: esztétikus héjak, cirkónium korona stb.