„A fogászat, amire számíthatok!”

„A fogászat, amire számíthatok!”

A 31 éves Simon Bálint, a népszerű Ivan & The Parazol zenekar dobosa gyermekkora óta páciensünk, a szemünk láttára cseperedett kisfiúból felnőtt férfivá. Bár alapvetően genetikailag jó, egészséges fogazattal rendelkezik, de azért néhányszor szüksége volt fogorvosi beavatkozásra – volt, hogy tervezetten, volt, hogy sürgősen.

Örömmel tölt el bennünket, hogy úgy érzi, ez idáig minden esetben orvosoltuk problémáját – legutóbb épp egy koncertekkel zsúfolt hétvége előtt.

„A családunkban több generációra visszanyúló, sok évtizedes hagyomány, hogy mindenki VitalCenter-páciens, mondhatni, az életünk része ez az intézmény – meséli Bálint. Ide hoztak a szüleim, amikor egy szerencsétlen síbalesetben letört az egyik frontfogam jelentős része; de a gyerekkori fogszabályzó kezelésem is itt zajlott. Azóta is, ha bármilyen fogászati probléma felmerül nálam, a VitalCenter csapatához fordulok. Tudom, hogy

számíthatok rájuk: minden alkalommal, a váratlan, sürgős esetekben is haladéktalanul és tökéletesen megoldják a helyzetet.

Fogszabályozásom története

Fogaim megregulázására körülbelül 20 évvel ezelőtt került sor; Lantos főorvos úr vezényelte le az eljárást, a legnagyobb gondossággal. Már akkor lenyűgözött az alapossága, a korrektsége, az, ahogyan egyenrangú partnerként kezelt. Még mielőtt belevágtunk volna, már pontosan ismertem a teljes kezelés menetét, tudtam, mi, mikor és miért fog történni; meglepetés nem ért soha. A megbízhatóság mellett szintén kiemelten fontosnak tartom ezt a VitalCenterben honos nyílt, egyenes kommunikációt, hiszen,

ha a teljes folyamatot ismeri az ember, sokkal magabiztosabban, több bizalommal és a kiszolgáltatottság érzése nélkül áll a dolgok elébe.

Fogpótlás gyorsan, hatékonyan

Ugyanezt éltem meg a síeléskor letört frontfogam pótlásakor: Lantos főorvos úr gyorsan, hatékonyan cselekedett, úgy, hogy közben minden részletről tájékoztatott. A megmaradt fogcsonk preparálása, előkészítése után hosszú távú ideiglenes pótlást kaptam, azzal éltem mindaddig, amíg még változott az állcsontom, a fogsorom. A végleges korona 18 éves koromban került föl.

Szomorú vasárnap

Ez a pótlás közel másfél évtizeden át kiválóan funkcionált. Egy hónapja viszont egy erőteljesebb fogmosáskor letört; elfáradhatott az anyag. Ez egy vasárnap történt. Még aznap felhívtam a főorvos urat, aki kérte, hogy hétfő reggel menjek be a rendelőbe. Lenyomatot vett, majd ott helyben készített egy rendelői ideiglenes pótlást, így nem maradtam fog nélkül egyetlen napra sem. Csütörtökön a fogtechnikai laborban elkészült a cirkónium alapú végleges korona, méghozzá úgy, hogy én is jelen voltam.

esztetikai-fogaszat-1Hiper perszonalizáció

A fogtechnikus hölgy úgy festette meg a koronát, hogy közben a legapróbb elemeket is megfigyelte a saját fogaimon: itt egy kis fehér folt, ott egy árnyék, amott egy apró barázda. Már-már alkalmazott művészként alkotott. Gyakorlatilag egy órán át zajlott az aprólékos munka, és meg is lett az eredménye: a pótlás egy az egyben hozta a természetes fogaim sajátosságait. Ez az elképesztő precizitás és hiper perszonalizáció teljesen lenyűgözött.

Érzéstelenítés kicentizve

Pénteken már az új, teljesen élethű hatású cirkónium koronával a számban hagytam el a rendelőt. És bár az aznapi procedúra, a behelyezés egyik lépésénél szükségessé vált helyi érzéstelenítő használata, a megbeszélésen, ahova a rendelőből siettem, semmi nem érződött abból, hogy fogászati beavatkozásról érkeztem. Nekem ez is a főorvos úr rutinját mutatja: gyakorlatilag pont arra a 35 percre zsibbadt el a szám az injekció beadását követően, amikor erre szükség volt.

Gyönyörű cirkónium

Az új koronám gyönyörű, nagyon elégedett vagyok vele. Családom, ismerőseim körében többen is mondták, hogy bámulatos, mennyire természetes a megjelenése.

Sebesség és szaktudás

Amikor azon a bizonyos vasárnapon kitört a régi korona, kétségbeestem, hogy több hónapos procedúra előtt állok. Ehhez képest mindössze 4 nap alatt teljesen fájdalommentesen és tökéletes eredménnyel megoldódott a dolog. Jó munkához idő kell, mondják, de itt a szaktudás elképesztő sebességgel párosult.

Reflektorfényben

Előadóművészként a reflektorfényben vagyok, ahol számítanak a külsőségek – lehet azon vitatkozni, jól van-e így, de ez tény. Ezért is kulcsfontosságú, hogy ennyire gyorsan maximálisan természetes hatású, kiemelkedően esztétikus megoldást kaptam. Arra a hétvégére több koncertidőpontunk is volt; hétfőn még bele sem mertem gondolni, hogyan fogok ezeken megjelenni –

de ismét, mint mindig, a VitalCenter gyors és minden igényemnek megfelelő megoldást nyújtott.

Az, hogy hibátlan mosollyal ülhettem be a dobok mögé, nagy biztonságot jelentett és magabiztosságot adott, önfeledten játszottam a fellépéseken.

Simon Bálint Ivan & the Parazol

Tisztaság, profizmus, kedvesség

Három szó, ami rögtön eszembe jut a VitalCenterről: tisztaság, profizmus, kedvesség. Letisztult, otthonos, jó hangulatú a hely, és ami az ellátást illeti, az – egy fogászatnál talán szokatlan kifejezés, amit használni fogok – már-már kellemesnek is mondható. Mind az orvosok, mind az asszisztensek komoly szaktudással rendelkeznek, és kiválóan bánnak a páciensekkel. Az, hogy ennyire profi az egész stáb, a páciensek bizalmát, így az enyémet is, folyamatosan nagyon magas szinten tartja.

A fogászat, amire számíthatok!

Nem ismerek olyan embert, aki szeret fogorvoshoz járni, de bevallom, én mindig szívesen jövök a VitalCenterbe. Jó ide belépni, jó itt lenni. Nem a családi tradíció miatt ragadtam itt, hanem mert

ez egy szakmailag és emberileg egyaránt kiváló fogászat, amire minden esetben számíthatok.”