Oláh Yetti beszél a VitalCenterben történt All-on-4 kezeléséről

Oláh Yetti beszél a VitalCenterben történt All-on-4 kezeléséről

„Velem megtörtént a csoda!”

Megérkezik az interjúra és a személyisége azonnal betölti a teret energiájával, pozitív kisugárzásával. A beszélgetés egy pontján legszívesebben elővennék egy kamerát, hogy ne csak a szavait, de lelkes gesztusait, nevetését, szeme csillogását is rögzítsem, míg arról mesél, mit adtak neki a VitalCenter szakemberei és az All-on-4 eljárás.

Fogadják szeretettel Oláh Yetti színházi szakember élménybeszámolóját.

„Mindannyian a legjobb formánkat akarjuk mutatni, nem szívesen beszélünk a hibáinkról. Miért vállalom mégis ezt a beszélgetést? Olyan a mentalitásom, hogy mindazt, ami számomra jó, pozitív és boldogító, szeretem továbbadni, másoknak megmutatni.

És nekem a VitalCenter, valamint az All-on-4 boldogságot, új minőséget adott, elhozta az életembe azt a szabadságot, amire mindig is vágytam.”

Az előzmények

„Genetikai adottság a rossz fogazatom. Huszonéves koromtól már nemcsak kisebb beavatkozásokra, de nagy protetikai munkákra is rendszeresen szükségem volt a fogvesztések miatt. Ha fel is merült az implantáció, megrémített a gondolat, hogy milyen sok csavar beültetéséről beszéltek. Általában szépek lettek a kapott fogpótlások, így a számomra oly fontos mosoly, szerencsére, mindig is az életem része lehetett. De végleges, minden szempontból százszázalékos megoldást mind ez idáig nem kaptam.”

A megoldást keresve

„A legutóbbi munka >>szavatossága<< is lejárt, a koronák vesztettek esztétikájukból, így cserére szorultak. Kompromisszumoktól mentes megoldásra vágytam, amivel megszabadulhatok az állandó megoldáskeresés bilincsétől.
Nem bíztam a véletlenre: hosszú időn át keresgéltem, alaposan utánajártam a lehetőségeknek, meghallgattam sokféle véleményt, javaslatot, de egyik sem volt maximálisan meggyőző.”

Nincsenek véletlenek

„Egy színházi előadáson összefutottam dr. Lantos Endrével, a VitalCenter alapítójával és vezető főorvosával. Nagy örömmel üdvözöltük egymást, hiszen huszonéves koromban kezelt engem. Akkor olyan megoldást kínált számomra, amivel szinte megalkuvások nélkül, felszabadultan élhettem vagy tíz évig. Pár nappal később, talán a Facebookon, szembejött velem egy VitalCenter hirdetés, amelyben az All-on-4-t méltatták. Implantációs eljárásról volt szó és megfogott az ígéret: mindössze négy csavar behelyezésével megoldást ad, már az ideiglenes pótlás is rögzített, amit ráadásul a beültetést követő napon ráerősítenek az implantátumokra. Azt éreztem, igen, talán tényleg nincsenek véletlenek és ez az én utam: a VitalCenter és az All-on-4! Azonnal hívtam a rendelőt és időpontot kértem.”

Végleges megoldás mindössze négy implantátummal

All-on-4 Oláh Yetti„Lantos főorvos úr mellett dr. Péter György szájsebész is jelen volt a konzultáción. Az állapotfelmérés során kiderült, hogy az All-on-4 valóban megoldást hozhat számomra. Ahogy említettem, a hirdetés maga is meggyőző volt, mégis, ami miatt belementem az eddig elutasított implantációs beavatkozásba, az a pillanatok alatt kialakult bizalom, biztonságérzet volt. Ebből a két emberből áradt a tudás, a szakmai magabiztosság, az elhivatottság. Nemcsak elsorolták a lehetőségeket, de meghallgatták, én mit szeretnék, megválaszolták a kérdéseimet, eloszlatták a kételyeimet; teljes mértékben bevontak a tervezésbe és döntésbe.”

Az All-on-4 eljárás menete

„A műtét, a négy csavar behelyezése helyi érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen zajlott. Amikor néha kinyitottam a szemem, láttam Péter doktor úr tekintetén a teljes koncentrációt, azt, hogy semmi nem tudja kizökkenteni, számára most csak az számít, hogy velem mi történik. A szájsebészeti beavatkozást követő napon megkaptam a laborban alig 24 óra alatt elkészült ideiglenes fogsort. A gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően tökéletes eredmény született: a híd szép, természetes hatású és érzetre is stabil volt: egy pillanat alatt a részemmé vált.

Én aznap szinte szárnyalva mentem haza a Margitszigetről, azzal a szabadságérzettel, amire évtizedek óta vágytam!”

 

all-on-4-vitalcenter

Gyógyulás All-on-4 után

„Ezt nem lehet megúszni: a gyógyulás első napjai bizony lemondásokkal járnak és tudatosságot, odafigyelést igényelnek. Én egy örökmozgó ember vagyok, de most egy időre el kellett hagynom a napi ide-oda rohangálásokat, ügyintézéseket, sportolást; pihennem kellett, kímélni magam, odafigyelni, hogy mit és hogyan eszem. Aktív emberként ez nem volt egyszerű. A mai világban általános jelenség, hogy pszichés terhet jelent, lelkiismeretfurdalást okoz, ha magunkra kell szánnunk az időt. >>Megengedhetem én ezt magamnak, hogy napokra kivonjam magam a munkából, a szociális életből, és egy kicsit ne legyek jelen?<< – kattog a fejünkben a kérdés.”

A nagy fogászati kezelés nagy tanító is egyben

„Nem véletlenül beszélek erről az időszakról, mint nagy tanítóról: megmutatja, hogy meg lehet, sőt meg kell tennünk, hogy néha magunkat helyezzük előtérbe, elszakadjunk a világ felfokozott tempójától. A bűntudat emiatt teljesen irreális, ez mindenkinek jár!
Azt javaslom mindazoknak, akik hasonló rehabilitációs eljárás előtt állnak, hogy lélekben-tudatban felkészülve vágjanak bele egy ilyen, nem pusztán a fogazatot, de a létminőséget is átalakító kezelésbe, és hogy a gyógyulás alatt legyenek megengedők magukkal szemben. Gyakorlati tanácsom a kezelés utáni időszakra, hogy pár napra, egy hétre vegyenek ki szabadságot! Nem szabad megspórolni ezt az időszakot, az énidőt, a visszavonulást, különben azt kockáztatjuk, hogy kárba vész a saját magunk és az orvosaink temérdek erőfeszítése!”

A VitalCenter-élmény

„Ahogy egy színházi élmény sem akkor kezdődik, amikor felgördül a függöny – addigra a néző már túl van a pénztárossal, ruhatárosokkal, az ültetővel való találkozáson és számtalan benyomást szerzett –, úgy egy fogászati kezelésnek sem az az első lépése, amikor a fogorvos nekilát a beavatkozásnak. Nem mindegy, ki fogad a recepción, ki asszisztál; fontos a miliő, a rendelőben uralkodó hangulat.

A VitalCenterben szakmailag és emberileg is egyben van minden.

Gördülékenyen és flottul mennek a dolgok. A légkör derűs, harmonikus; a munkatársak fantasztikusan bánnak a páciensekkel, őszinte, hiteles minden mosoly, minden érdeklődő kérdés. A rendelő tökéletesen felszerelt, nem küldözgetnek ide-oda röntgenre, szájsebészeti beavatkozásra, mindent házon belül oldanak meg; és ez nemcsak kényelmes, de időtakarékos is. A hozzáértés, a professzionalizmus egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen.”

All-on-4 Oláh Yetti és dr. Lantos Endre főorvos úr

Éljünk szabadon!

„Számomra ebben az egész történetben nem az eljárás technikai részletei a lényegesek, hanem azok a rendkívül fontos érzelmek, melyeket a teljes folyamat alatt megéltem és e beszélgetés során újraéltem. Érdekelt persze, hogyan tud négy darab implantátum ekkora stabilitást adni, és lenyűgöz, hogy ez valóban működik, hiszen máshol sokkal komplexebb, időben, anyagilag és szervezetet is jobban megterhelő megoldásokat javasoltak. Ami nekem igazán fontos, hogy végre eljött a csoda:

megkaptam az életre szóló, tökéletes megoldást és vele a vágyott szabadságot; azt, hogy önfeledten kacaghassak!

Szeretném, ha a hozzám hasonló cipőben járók tudnák: az All-on-4 és a VitalCenter ezt az életérzést, minőséget nekik is meg tudja adni!”

Önt érdeklik az All-on-4 implantációs eljárás technikai részletei? ITT tájékozódhat!