Félelem a fogorvostól?
Ma már nem is emlékszem, milyen volt!

Félelem a fogorvostól? <br> Ma már nem is emlékszem, milyen volt!

Tapasztalatunk az, hogy mondhatunk mi bármit magunkról, például, hogy mennyire kiváló szakemberek alkotják a VitalCenter csapatát, és hogy milyen fontosak számunkra a pácienseink. Mert bár mindez igaz, mégis, azokat, akik fogászati problémával küzdenek, leginkább a VitalCentert már megjárt páciensek beszámolói érdeklik. És ez így is van jól, hiszen ezeken a történeteken keresztül adnak Önök hitelt és szavaznak bizalmat rendelőnknek.

Korábbi rossz fogászati élmények messzire mutató hatásai

Jelen cikkünk főhősével, Szabó Andreával bizonyára sokan azonosulni tudnak Önök közül: korábbi rossz élmények, negatív tapasztalatok miatt rettegett a fogorvosoktól és messze elkerülte a fogászatokat. A késlekedés következményeként fogai azonban mind rosszabb állapotba kerültek, így a félelemhez egyre erősebb fájdalom és talán némi szégyenkezés is társult; ez így együtt még inkább bénítólag hatott rá, képtelen volt a helyzetből kilépni és megoldást keresni.

Ördögi kör

Ez egy olyan ördögi kör, amibe sajnos sokan bekerülnek. Pedig a szájban beindult kóros folyamatok maguktól nem állnak meg, vagyis a fogorvosi látogatások hosszú időn, akár éveken, évtizedeken át történő halogatása miatt az eleinte még panaszt nem vagy alig okozó apró probléma is oly komollyá válhat, hogy akár a normális életvitelt is gátolhatja.
Andrea esetében is ez történt: életminősége romlásnak indult, fizikai és lelki egészségét egyaránt kedvezőtlenül befolyásolta fogazata állapota. Be kellett látnia, hogy a helyzet nem tűr további halasztást: mihamarabbi és hathatós megoldást kellett találnia!

A mindent felülíró találkozás

A VitalCenterbe ajánlás útján érkezett. A szájsebészeti beavatkozásokat – húzás, implantációdr. Péter György végezte; a protetikai munkát pedig, amely során gyönyörű, érzetre és küllemre is teljesen élethű cirkónium koronákat kapott, dr. Lantos Endre, klinikánk főorvosa vezényelte le.
De talán még ennél is fontosabb fejlemény, hogy a VitalCenterben szerzett élményei, benyomásai pillanatok alatt felülírták a korábbi rossz érzéseket.

Így ír ő a tapasztalatairól:

Leküzdöttem a félelmem, visszanyertem a hitem a fogorvosokban! Évekig tele voltam félelemmel, messze elkerültem a fogászatot. Korábban igen kellemetlen tapasztalatokat éltem meg. Sajnos meg is lett a negatív eredménye, mivel nagyon rossz állapotba kerültek a fogaim. Néhai párom ismeretsége által kerestem fel a VitalCentert. Időpont-egyeztetés után még telve félelemmel érkeztem a rendelőbe, ahol nagyon kedves emberek fogadtak, és a kezdeti félelmem is kezdett oldódni.
Dr. Péter György szájsebész szakorvos mérte föl a súlyos helyzetem, és megnyugtató válaszokkal vázolta a probléma megoldását. Nagyon megértő és türelmes volt velem. Szájsebészeti beavatkozásra és implantációra került sor. Tünetmentesen gyógyultam, hála és köszönet Péter doktornak!
A további kezelések során a végleges fogsor elkészültéig dr. Lantos Endre főorvos úr fogadott. Hálásan köszönök mindent Főorvos Úrnak is! Köszönöm a türelmét, megértését.
Köszönettel tartozom Papp Ibolya dentálhigiénikus szakasszisztensnek, általa már nem félek a fogtisztítástól sem!
Hálás szívvel ajánlom mindenkinek a VitalCenter fogászati ellátásait, minden gyógyulni, szépülni vágyó embernek. Már nincs bennem félelem, mert jó kezekben vagyok!
Szabó Andrea

páciensvéleményA VitalCenter a válasz!

Mit is fűzhetnénk ehhez hozzá? Köszönjük Andreának az elismerő szavakat. Mindig nagy boldogság nekünk a pácienseink öröme!
Úgy gondoljuk, hogy ez a történet is jó példa arra, hogy a fogorvostól való félelem leküzdhető, a belső gátak akár egy pillanat alatt ledönthetők, a pszichés korlátok átléphetők.
Reméljük, Andrea sorai arról is meggyőzik a még hezitálókat, tétovázókat, hogy a fogászati gondokon túl a fogorvostól való félelmeket is orvosolni tudjuk a VitalCenterben!

 

Ha még mindig kételkednek abban, hogy a VitalCenter félelemmentes övezet, olvassák el a témában írt blogcikkünket is! 

 

Klinikánk alapítója, dr. Lantos Endre emléke szívünkben örökké él. Munkánk során továbbra is az általa megteremtett szellemiséget képviseljük. Köszönjük Pácienseink bizalmát és támogatását.