Az All-on-4 implantációs eljárás megváltoztatta az életemet!

Az All-on-4 implantációs eljárás megváltoztatta az életemet!

„Nem tudok enni, nem merek mosolyogni? Tarthatatlan!"

Íme egy könnyed beszámoló 57 esztendős páciensünktől, Jánostól, amelyből kiderül, mit kapott (vissza) a VitalCenter szakembereitől és az All-on-4-tól. Története rávilágít arra is, hogy egy leharcolt fogsor mennyire negatívan hathat az élet szinte valamennyi területére. Bár nem szeretnénk spoilerezni, de azok, akiket a fájdalomtól és stressztől való aggodalom tart vissza a fogászati kezelésektől, bátran olvassanak tovább. Ki fog derülni ugyanis, hogy egyenesen unalmas is tud lenni még egy nagyon komoly és komplex fogászati kezeléssorozat is – persze csak akkor, ha értő kezek közé kerülünk!

Átadjuk a szót Jánosnak!

Korán jelentkező fogászati problémák

„Öröklötten rosszak a fogaim. Egészen fiatal koromtól fogászati gondokkal küzdöttem, nem egy fogamat elveszítettem. A hiányok pótlását szolgáló fogászati híd hosszú időn át, mintegy két évtizedig tette a dolgát. Megmaradt saját fogaim azonban egyre romlottak, és lassan a híd felett is eljárt az idő.”

Mit okoznak a rossz fogak?

„Néhány éve eljutottam arra a pontra, amikor gyakorlatilag már nem volt olyan területe az életemnek, amelyre ne hatott volna ki a fogsorom állapota.
Elfogadhatatlanná vált az esztétikája, nem csoda, hogy szinte megváltásként éltem meg azt, hogy a COVID megjelenése miatt kötelezővé tették a maszkviselést! De volt, amin a maszk sem segített.
Már nem nyújtott élvezetet a legfinomabb étel sem, mert a rágás is nehézkesen ment. Emésztési gondok gyötörtek, rossz volt a közérzetem, a pszichés állapotom is leromlott. A munkám során emberekkel foglalkozom, a magánéletben is társasági lény vagyok, fontosak az emberi kapcsolatok, de a fogaim romlásával párhuzamosan egyre inkább kerültem a találkozásokat. Az alaptermészetem vidám, elemi számomra a humor, a nevetés; ám

a jókedv lassan teljesen kikopott az életemből.

Voltak olyan helyzetek is, melyekre álmomban sem gondoltam volna. Hitték volna, hogy az evidens dolgokon (rágás, harapás, beszéd, mosoly) túl mi mindenben szerepet kapnak a fogaink? Jómagam szenvedélyesen szeretek búvárkodni. De már a merülések sem nyújtottak élvezetet, inkább szorongást hoztak, mert közben éreztem, hogy fájnak, sőt mozognak a csutorát szorító fogaim. Ez nemcsak érzésre kellemetlen, de veszélyes is.”

Hogyan találom meg a legjobb fogorvost / fogászatot?

„Ahogyan sokan mások is, egyre halogattam a fogászati kezelést. Nem szívesen szántam rá magam egy nagyobb kiadásra, és még kevésbé voltam lelkes attól a gondolattól, hogy egy több felvonásos, várhatóan elhúzódó kezeléssorozat mellett elkötelezzem magam. Végül az állapotom addig romlott, hogy már nem odázhattam tovább a dolgot, megoldást kellett találnom.
A megoldáskeresés időszakában több fogászaton is jártam, több véleményt meghallgattam. És bár sok kiválónak tűnő szakemberrel egyeztettem, egyikükben sem volt meg az az emberi plusz, amit kerestem: az a meggyőző erő, karizma, ami miatt teljes mértékben rábíztam volna magam.”

A VitalCenter az én fogászatom!

dr. Lantos Endre főorvos„Viszont mindez megvolt dr. Lantos Endrében, akivel réges-régen a rendelőn kívül hozott össze a sors. Mondhatom, barátok vagyunk. Nagyra tartom őt emberileg és egy húron pendülünk a humorban is – amiben nem ismerünk tréfát! Szóval döntöttem, a magánéleti kapcsolaton túl fogászati gondom megoldására is őt kérem, az ő és a VitalCenter gondjaira bízom magam.
Ismerve őt, biztos voltam abban, hogy nem éri be kevesebbel, csakis a legjobbal, ami a munkáját, valamint az általa alapított és irányított rendelő nívóját illeti. És nem tévedtem!”

Egy nem hétköznapi fogászat

„Úgy fogalmaznám meg, hogy a VitalCenter nem egy hétköznapi fogászat, hanem egy hely tele extrákkal. Az első maga a lokáció! Az, hogy a rendelő a Margitszigeten található, már ad egy komoly többletet: az ember picit kiszakadhat a városi nagy rohanásból, megnyugszik, mire odaér. A rendelőben minden a minőségről és a páciensek jó közérzetéről szól.

Egyszerre van jelen a profizmus és az emberség.”

Találkozás az All-on-4-ral

„Az első alkalommal átestem egy alapos állapotfelmérésen, ahol a vizsgálat és a röntgen eredményeit elemezve közösen vettük át, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba. Ezen az egyeztetésen ismertem meg dr. Péter György szájsebészt, akit Lantos főorvos úr szakterülete kiválóságaként konferált fel. Több megoldás is felmerült, de az elhangzottak alapján számomra az All-on-4 implantációs eljárás tűnt a legmegfelelőbbnek. Hogy miért?”

Az All-on-4 adja a legtöbbet!

„Tény, hogy az All-on-4 ára elsőre borsosabbnak tűnik, mint az egyéb eljárásoké. Ugyanakkor felmértem, hogy ez adja a legtöbbet. Hogy egy pozitívumot említsek: a többi implantációs eljáráshoz képest nagyon gyorsan eredményt hoz az eljárás. A húzások és az implantáció egyetlen műtét keretében történik – nem egy ismerősömnek a húzás után akár fél évet várnia kellett, míg beültetésre kerültek az implantátumok. Ráadásul az eljárás azonnali rögzített pótlást tesz lehetővé.
Péter doktor úr azt is elmagyarázta, hogy hosszú távon sok extra kiadástól, kellemetlen beavatkozástól és időigényes gyógyulási folyamattól kímélem meg magam, ha ezt a módszert választom.
Mérlegeltem, érveket hoztam pro és kontra, osztottam-szoroztam, majd azt mondtam:

ha már belevágok, a legjobbat akarom!”

Nincs mitől tartani, ez tényleg fájdalommentes!

dr. Péter György„Egy 2-2,5 órás műtét keretében dr. Péter György az összes (szám szerint 11 megmaradt és menthetetlen) fogamat eltávolította, majd az alsó ívre beültette a 4 implantátumot. Olajozottan zajlottak az események, a doktor úr minden mozdulatán érződött a rutin, az asszisztensek pedig kiváló csapatjátékosként dolgoztak a keze alá.
A kezdeti szorongásom hamar elszállt; a pár héttel későbbi második menetre, a felső ív implantációjára pedig már félelmek nélkül érkeztem.”

 

Szájsebészeti műtét izgalmak és fájdalom nélkül

„Ismerőseim jót nevettek, amikor később az operációkról meséltem: már-már az unalom határát súrolta mindkét beavatkozás, annyira nem éreztem semmit. Szinte küzdenem kellett, hogy ne aludjak el a székben. Emlékszem, a füstjelzőt szuggeráltam, szólaljon már meg, hogy történjen valami, legyen egy kis izgalom! 🙂
Nemcsak a műtétek, de az implantátumok helyének gyógyulása, a beépülésük is eseménytelenül zajlott. Végül megkaptam a lenyomat alapján egyedileg legyártott, fix ideiglenes hidakat, előbb az alsót, majd néhány hétre rá a felsőt. Számomra ott és akkor kinyílt a világ!”

Teljes élet, már az ideiglenes All-on-4 híddal is!

„Az ideiglenes híd eleinte szokatlan volt, úgy éreztem, túl sok a fog a számban. De többéves foghiány után ebben nincs semmi meglepő! Időbe tellett megszoknom, beszédkor például az s, sz betűk gondot okoztak, nyelvtörőkkel inkább nem gyötörtem magam. De ennél nagyobb gondom nem volt!
Bátran mosolyogtam, nevettem, ettem – persze csak azt, amit az ideiglenes pótlással lehetett, de a megkötések nem olyan szigorúak, mint gondolná az ember.”

Amikor összeállt a kép

„Amikor a kontroll röntgen azt mutatta, hogy beépült az alsó állkapocsba a csavar, megkaphattam rá a végleges cirkónium hidat. 2023 januárjában pedig eljött az idő, hogy összeálljon a kép: bekerülhetett a felső végleges híd is! A tervezés, próbák időszakában a főorvos úrral átbeszéltük az ideiglenes pótlás viselésekor szerzett benyomásaimat; a végleges fogsort ezek maximális figyelembevételével tervezte meg.
A behelyezés után nem telt el 20 másodperc, én máris kijelentettem:

ez olyan természetes, mintha mindig is az enyém lett volna!

És ugyanezt láttam, amikor először tükörbe néztem. Nem volt semmi kényelmetlen, zavaró, idegen, oda nem illő. Érzetre és látványra egyaránt tökéletesen illeszkedett a számba, és teljesen passzolt az alsó fogsorhoz. Mit mondjak? Felemelő pillanatok voltak az első percek a végleges fogsorral – és az azóta elteltek is azok!”

Megújuló mosoly – megújuló élet

„Miben változott az életem az All-on-4-nak köszönhetően? Teli szájjal vigyorgok, nagyon jókat eszem, immár valóban kompromisszumok nélkül. Nincs érzékenység, hideg-meleg érzet, ami korábban gyakran okozott kellemetlen pillanatokat. Csak szuperlatívuszokban tudok fogalmazni: abszolút jó, teljesen ideális minden. Az a temérdek fájdalom, kellemetlenség, a sok keserűség, ami hosszú időn, éveken át jellemezte az életemet, egyik pillanatról a másikra, mintha elvágták volna, megszűnt. Most minden jó, és ez így is marad.”

Ez már mind az enyém!

„Hogy mik a környezetem reakciói? A párom örül az örömömnek, a visszakapott jó kedélyemnek, és persze tetszik is neki a megújult mosolyom. Nemcsak ő, mindenki odavan a végeredményért.
Páran azért csóválják a fejüket, hogy ennyi pénzből mi mindent lehetett volna csinálni / venni! Ők nyilván nem értik, hogy amit az All-on-4 adott nekem, az nem forintosítható. Az egészségem, a jó lelkiállapotom mindennél értékesebb.
Én egy motorkerékpár-vásárlást halasztottam el a beavatkozás miatt. Az ráér. Ez nem ért rá. Előbb-utóbb lesz motor is, ha mégsem, azt se bánom. Ezt már senki nem veheti el tőlem:

a jóízű étkezések, a nagy nevetések, a felszabadultság, az önbizalom – ez mind az enyém!”

 

Olvasna még az eljárásról? A dr. Péter Györggyel készült beszélgetésünket ITT találja, az eljáráson átesett pácienseinkkel készült esettanulmányokat pedig ITT éri el! 

 

Klinikánk alapítója, dr. Lantos Endre emléke szívünkben örökké él. Munkánk során továbbra is az általa megteremtett szellemiséget képviseljük. Köszönjük Pácienseink bizalmát és támogatását.