VitalCenter Margitsziget
Fog- és szájbetegségek szakorvosa

Szakterület: protetika, esztétikai fogászat

Fogorvosi pályafutásomat még az egyetem alatt gyakornokként kezdtem a VitalCenterben, 1990-ben.

A rezidensi időszak alatt Dr. Lantos Endre vezető főorvos volt a mentorom, aki a kezdetektől fogva maximális teljesítményre és lelkiismeretes munkára ösztönzött. Ez a hozzáállás, elhivatottság a VitalCenter teljes szakmai stábjára érvényes, amely hosszú távon egy rendkívül stabil, összetartó, szakmailag egymásra építő csapatot eredményezett.

Szakterületem a protetika, az esztétikus fogpótlások készítése. Az esztétikai fogászat ezen  területén nagy kihívás, hogy a pótolt fognak tökéletesen kell „utánozni” az eredetit; így a különböző fogpótlások elkészítésekor a funkcionális és esztétikai szempontoknak ugyanakkora súlyt kell kapniuk, nem kerülhet egyik a másik elé.

Hitvallásom, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében a fogászati problémákat nem elkülönülten, hanem komplexen – a páciens igényeit, adottságait, lehetőségeit és pszichés terhelhetőségét is figyelembe véve – szükséges kezelni. A különböző megoldási lehetőségekről az orvosnak nem egyedül, hanem a pácienssel közösen kell döntenie. A döntés meghozásában az orvos feladata a különböző szempontokhoz leginkább illeszkedő alternatívák korrekt felvázolása, ezért a munkám során rendkívül fontosnak tartom a részletes és érthető tájékoztatást. A kezelések meghatározásánál hosszú távú megoldásokra törekszem, és mindig a megbeszéltekhez tartom magam.

Napjainkban a technikai fejlődés és a professzionális ellátás hatására már érezhetően csökkent a fogászati kezelésekkel szembeni szorongás mértéke, mégis sok páciens negatív elvárásokkal, szorongással ül a fogorvosi székbe.  Számomra a megfelelő fogszakorvosi ellátásba ezért beletartozik a páciensek pszichés állapotának figyelembevétele is: pszichoterápiás tanulmányaim felvérteztek azzal a tudással, hogy a megfelelő kommunikációval és egyéb eszközökkel hatékonyan oldjam a stresszt és félelmet.

A munkámban legnagyobb motivációt az jelenti, amikor pácienseim életminőségébe jelentős javulást hozhatok: a kezelés hatására ismét bátran mernek mosolyogni, javulnak szociális kapcsolataik.

Hívjon minket!
Kapcsolat

Kedves Páciensünk,

Egészségügyi intézményként eddig is minden törekvésünk arra irányult, hogy megóvjuk pácienseink egészségét, és ez most sincs másképp.

Mi a pácienseinket felelős partnerként kezeljük, és tudjuk azt, hogyha olyan helyzetben voltak, amely az átlagosnál nagyobb esélyt ad arra, hogy vírushordozóval közlekedtek, akkor ezt a VitalCenternek jelzik, és a kezelést a potenciális inkubációs idő eltelte utánra halasztjuk.

Sajnos a mai naptól arra kényszerültünk, hogy csak ügyeleti rendszert tudjunk fenntartani, mely esetleg nem is a Margitszigeten üzemel (061 340 4518).

Bármilyen kérdés és észrevétel esetén állunk az Önök rendelkezésére. Minden kedves Páciensünknek köszönjük a velünk való együttműködést!

Dr. Lantos Endre
Vezető Főorvos
VitalCenter

Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk Önökre is!