Leggyakoribb kérdések a fogfehérítéssel kapcsolatban

Ártalmas-e a fogakra a fogfehérítő kezelés?

Egyáltalán nem, hiszen sokéves tapasztalatok és tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a szakemberek által kivitelezett, minőségi anyagok felhasználásával végzett fehérítés a fogak szerkezetében semmilyen visszafordíthatatlan változást nem idéz elő. Sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik – a kezelés sokszori ismétlése esetén sem – sőt! A korszerű fehérítőanyagokban olyan nélkülözhetetlen ásványi anyagok találhatók meg, amelyek egy professzionális fogfehérítés során sokkal mélyebben hatolnak be a fogba, mint egy hagyományos helyi kezelés alkalmával.

Mindettől függetlenül –elővigyázatosságból- nem ajánljuk terhes nőknek, szoptató anyáknak és 16 éven aluliaknak.

Fájdalmas-e a fogfehérítés?

A fájdalom teljes kiküszöbölésének érdekében a fehérítés megkezdése előtt az ínyt védő hatású zselével kezeljük. Ez azért szükséges, hogy a fehérítőanyag ne okozzon irritációt.

Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy fogfehérítést követően a szokásosnál erősebb érzékenység lép fel hidegre és melegre, de ez az érzés sem tart tovább pár óránál. Ez esetben érdemes tartózkodni a túl forró vagy túl hideg ételek és italok fogyasztásától.

Mennyi ideig marad fehér a fogsor a kezelést követően?

Körülbelül 2-3 évig marad meg a kezelés hatása, ám ez nagyban függ a személyes étkezési szokásoktól is. Intenzív színező hatásoknak kitett fogsor esetében (például, ha a páciens dohányzik) ez az idő kevesebb is lehet.

Érdemes még tudni, hogy a kezelés után 2 napos “fehér diéta” szükséges, azaz kerülni kell minden olyan ételt és italt, amelynek színező hatása lehet. Az egyszer már fehérített fog gyorsabban reagál az ismételt kezelésre, ezért az újrafehérítéshez kevesebb idő szükséges.

Van-e lehetőség arra, hogy csak néhány elszíneződött fogat kezeltessünk, és ne az egész fogsort?

Igen, rendelőnkben lehetőség van egyes fogak fehérítésére is.

Rendelőben vagy otthon érdemes fogfehérítést végeztetni?

Mindkét fogfehérítési mód hatékony. A rendelői fogfehérítés előnye, hogy a kezelés így kényelmesebb, s mindössze 1 óra szükséges hozzá, illetve szakképzett, megfelelő felszereléssel és eszközökkel ellátott dentálhigiénikus tud ügyelni az íny végelmére. Ezzel szemben az otthoni fehérítéshez nagyjából 5-7 alkalom szükséges, alkalmanként 1 órás kezelési idővel, azonban pozitívum, hogy a fehérítést így éjszaka is el lehet végezni.

 

Позвоните нам!
Кontakt