fbpx

Implantátumokon rögzített fogpótlás teljes foghiány esetén is – akár 24 óra alatt

Jogosan merül fel az igény a páciensek részéről, hogy egy implantációs kezelés lehetőleg:
- nyújtson megoldást rögzített fogpótlásra;
- fájdalommentes legyen;
- a lehető legkevesebb műtéti beavatkozást igényelje;
- ne kelljen sokat várni a végleges fogpótlásra;
- költségkímélő legyen.

Az implantológia fejlődésével ezek nem csupán álmok maradnak!  Ma már a kiterjedt vagy teljes fogatlansággal élő és elégtelen csontállománnyal bíró páciensek esetében is kiváló, minden igényt kielégítő megoldást kínálunk az All-on-4 technikával.

Egyetlen műtét, akár 24 óra alatt fix fogsor

A fogászati megoldások terén világelsők közé tartozó Nobel Biocare cégcsoport által kifejlesztett és szabadalmaztatott All-on-4 technológiával lehetővé vált, hogy egyetlen műtét keretében eltávolítsuk a menthetetlen fogakat és beültessük az implantátumokat. Mivel ezek a speciális implantátumok azonnal terhelhetők, így a műtétet követően 24-48 órán belül ideiglenes fix pótlást rögzíthetünk rájuk.

implantátumokon rögzített fogpótlás

Szinte hihetetlen, de ezekkel a pótlásokkal nem kell kivárni a hosszú gyógyulási időt, hanem rögtön helyreállítjuk a rágófunkciót és esztétikumot.

Az All-on-4 technológia további előnyei

  • Az All-on-4 technika nem igényel csontpótlást, mivel a szögtörött implantátum fejek alkalmazásával oda tudjuk elhelyezni az implantátumokat, ahol még rendelkezésre áll csont.
  • Már a gyógyulási idő alatt végig rögzített fogpótlást visel a páciens! Ez amellett, hogy megadja a teljes fogsor élményét, egyfajta főpróbaként is szolgál a végleges fogmű elkészítéséhez: így annak mérete, formája, színe és magassága szinte azonnal tökéletes lehet, nincs szükség többszöri igazításra. Ha valami gond adódik a végleges pótlással (elszíneződik, megsérül), a tisztításhoz, javításhoz fájdalommentesen el tudjuk távolítani: mivel a behelyezéskor nem ragasztóval, hanem apró csavarokkal rögzítettük, így korrekció esetén egyszerűen lecsavarozzuk.
  • Mivel 4, esetenként legfeljebb 6 implantátum szükséges egy állcsontban és csontpótlás sem szükséges, ezért megkíméli a pácienst a feleslegesen sok (akár 8-10) implantátum költségétől és a beültetésükkel, valamint a csontpótlással járó komoly műtéti terhektől.
  • Megmelítendő az azonnal visszakapott fogazat pszichés hatása is, hiszen a páciensnek egyúttal helyreáll az énképe, nem sérülnek szociális kapcsolatai, nem kell úgy éreznie, hogy megöregedett és kivehető fogpótlást kénytelen viselni.

A végleges híd anyaga: cirkónium

A gyógyulási idő elteltével az ideiglenes műanyag pótlást lecseréljük.

A végleges pótlás esetében mi a protetikában mérföldkőnek számító cirkóniumot ajánljuk,

mert ez az anyag kellően erős és ellenálló ahhoz, hogy teljes híd készüljön belőle, valamint gyönyörű és természetes hatású, tartós megoldást kínál.

Olvasna még erről a forradalmi implantációs eljárásról?
A dr. Péter Györggyel készült beszélgetésünket ITT találja, az eljáráson átesett pácienseinkkel készült esettanulmányokat pedig ITT olvashatja el.