Fogfehérítés

Az egészséges, fehéren csillogó fogsor a szépség egyik alapvető összetevője, ápoltságot, vitalitást sugároz, önbizalmat ad és bizalmat ébreszt. Ha úgy érzi, fogai elvesztették fehérségüket, ha nincs megelégedve a tükörből visszaköszönő fakó, megkopott mosolyával, a megoldás az Ön számára a professzionális fogfehérítés! Látogasson el rendelőnkbe, ahol kiváló dentálhigiénikus kollégáink egyetlen kezeléssel garantáltan újjávarázsolják mosolyát! A hagyományos eljárás mellett elérhető nálunk a világ legnépszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb fogfehérítő technikája, a Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés is!

Fogfehérítés

Kinek ajánljuk a fogfehérítést? Mindenkinek, aki

 • nincs megelégedve fogai jelenlegi színével
 • alapvetően elégedett, de úgy érzi, még a jelenleginél is több ragyogást hozna ki mosolyából
 • olyan fogászati restaurációs kezelés előtt áll, mely során fémmentes pótlást (korona, híd, héj) kap, mivel azokon az alattuk lévő elszíneződött fog sötétebb színe áttűnhet 

Kinek nem javasoljuk a beavatkozást? Annak, aki

 • melanomás beteg
 • erősen kopott fogazattal és fognyakakkal bír, túlzott fogérzékenységben szenved
 • fényérzékenységet okozó gyógyszereket szed
 • várandós vagy szoptat
 • tinédzser korú, ekkor ugyanis a fogazat még jelentős változásokon mehet keresztül
 • rögzített fogszabályzó készüléket visel

Mire kell figyelni a fogfehérítés után? 

 • Fogfehérítés után nem szabad azonnal fogat mosni, mert a kezelés során valamelyest felpuhult zománcot a kefe megsértheti, így a fog maradandóan károsodhat. 
 • Annak érdekében, hogy az elért eredmény tartós maradjon, a kezelést követő 48 órában teljesen tartózkodni kell a dohányzástól!
 • A kezelést követő egy héten át szükséges a színezett vagy természetesen erős színű ételeket és italokat (tea, kávé, szénsavas üdítőitalok, kóla, vörösbor, gyomorkeserűk, paprikás ételek, curry, szójaszósz, mustár, ketchup, színes gyümölcsök és zöldségek, illetve a savas citrusfélék) kerülni. Tartson úgynevezett „fehér diétát”. Ennek keretében rizs, krumpli, csirkemell, fehér húsú halak, víz, tejtermékek, tojás, tofu, olajos magvak bátran fogyaszthatók. 
 • Az elért eredmény tartósságát leginkább az életmód (dohányzás, rendszeres kávé-, tea-, vörösbor- és kólafogyasztás) befolyásolja.
 • Tapasztalataink szerint a kezelés után a legtöbb páciens alaposabban tisztítja fogsorát, tudatosabban táplálkozik, kerüli az elszíneződést okozó termékeket, és gyakrabban jelentkezik professzionális fogtisztításra.

Hagyományos vagy Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés? Nálunk választhat! 

Hagyományos rendelői fogfehérítés

Fogászatunk egyik legnépszerűbb, sokak számára jól ismert szolgáltatása a hagyományos fogfehérítő eljárás. Ezt azoknak ajánljuk, akik rendkívül kedvező áron és villámgyorsan, alig egy óra alatt érnének el természetes hatású, akár 3-5 árnyalattal világosabb fogakat!

Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés

De ha Ön ennél is többre, a hollywoodi filmek plakátjairól ismert vakítóan fehér fogsorra vágyik, nálunk akkor is jó helyen jár! Rendelőnkben már elérhető a világ legnépszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb fogfehérítő technikája, a Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés! Ezzel valamivel hosszabb idő, mintegy másfél óra alatt, de szintén egyetlen alkalom során érjük el a rendkívül látványos megújulást! A módszerrel akár 8 árnyalatot fehéríthetünk a fogakon és az eredmény igen tartós, megfelelő életmód mellett éveken át fennmarad. 

A Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés fejlesztésén dolgozó szakemberek hosszú ideig tökéletesítették a metódust annak érdekében, hogy kizárják a fogak károsodásának lehetőségét és a beavatkozás közbeni fájdalmat, valamint a minimálisra csökkentsék a kezelést követő utóérzékenységet.

A megelőző lépések

Válassza bármelyik metódust is, a hagyományos eljárást vagy a Philips ZOOM!® fogfehérítést, a beavatkozás feltétele az egészséges fogíny, valamint a szuvasodástól, lepedéktől és fogkőtől mentes, tiszta fogazat. Ezért az eljárást minden esetben komplex szájhigiéniai kezelés (ultrahangos fogkő-eltávolítás és airflow kezelés), valamint gondos állapotfelmérés előzi meg. 

Óvintézkedés

A kezelés idejére Ön az előírásoknak megfelelően védőszemüveget kap. Műanyag szájterpeszt is alkalmazunk, hogy a hátsó fogakhoz is hozzáférjünk.

A hagyományos rendelői fogfehérítés menete: 

Az eljárás első lépéseként egy speciális ínyvédőt viszünk fel, ami a lágyszövetek védelmére szolgál. Ezután a fogakra helyezzük a fogfehérítő gélt, amit 2×12 percig hideg kék fényű, speciális lámpával világítunk meg. Ez a speciális lámpa aktiválja a gélben található összetevőket.
A kezelés után fogai garantáltan ragyogó fehérek lesznek, a pontos árnyalat azonban fogai eredeti színétől is függ. Általánosságban elmondható, hogy a beavatkozás eredményeként a szokásos fogszín-skálákon mérve 3-5 árnyalatot fehéredik a fogsor. A kezelés maximum egy órát vesz igénybe és teljesen biztonságos.

A Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés eljárás lépései:

 1. Első lépésként védőbevonattal izoláljuk az ínyt, így megakadályozzuk a szájnyálkahártya esetleges sérülését, irritációját. A ZOOM!® eljárás sajátossága, hogy az ínyvédő felhelyezését követően a fogak felszínét is kezeljük, méghozzá egy olyan speciális anyaggal, ami tovább mérsékli a szenzibilitást, illetve fokozza a fehérítő hatást.
 2. A fogak felszínére felvisszük a fehérítő pasztát, ami egyedülálló összetételének köszönhetően védi, sőt erősíti a fogzománcot, csökkenti az íny és a fogak érzékenységét – így lesz a beavatkozás teljesen fájdalommentes! A gélt speciális kék fényű lámpával világítjuk meg. A fogakra és az ínyre ártalmatlan UV-fény aktiválja a gélben található összetevőket, ezzel katalizálva a folyamatot. 
 3. 15 perc után eltávolítjuk a zselét, és újabb adagot teszünk a fog felszínére.
 4. Ezt a folyamatot négyszer ismételjük, így akár 8 árnyalatnyi színjavulást is elérhetünk. A Philips ZOOM!® rendelői fogfehérítés a gondos előkészítéssel együtt átlagosan másfél órát vesz igénybe. A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a beavatkozás fájdalommentes, de a kezelést követően sem (vagy alig) lép fel érzékenység a fogakban és az ínyben. 

Miért előnyös az Ön számára a rendelőben dentálhigiénikus szakember által kivitelezett professzionális fogfehérítés? 

azonnali eredményt hoz
az egyes fogakat külön-külön tudjuk fehéríteni, így például a gyökérkezeléstől elszíneződött fogak az egészségesekhez hasonló árnyalatúvá tehetők
fogérzékenység, illetve szabaddá vált dentinfelszínek esetén is alkalmazható, mert az érzékeny részeket védőlakkal befedjük, és így kiküszöböljük az oxidálószer nemkívánatos hatásait
a beavatkozást vezető szakember rendelői körülmények között maximálisan gondoskodik az íny védelméről

 
Kezelések