VitalCenter Margitsziget
Fogfehérítés

Fogaink eredeti árnyalatát örökletes adottságok befolyásolják, ám a fogak sötétedése az idő előrehaladtával természetes folyamatnak mondható. Az elszíneződéshez hozzájáruló hatások például a kávé-, tea-, vörösbor-, illetve kólafogyasztás, a cigarettázás, továbbá egyes fűszerek és gyógyszerek (pl. gyermekkori tetracyclin), mindemellett a gyökérkezelt fogak is sötétebbé válnak idővel.

A fogfehérítés menete

A fogfehérítést minden esetben fogkő-eltávolítás előzi meg, mindemellett át kell vizsgálni a fogakat, szükség esetén pedig kezelni kell őket. Utóbbi azért is fontos, mert a koronák színén a fehérítés nem változtat, ezért a végleges töméseket és  pótlásokat a fogfehérítés után ajánlott elkészíteni.

Fogaink színe a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagában található apró pigmentrészecskékből tevődik össze,  amiket aztán a fogfehérítés alkalmával, mélyen a fogak belsejébe hatolva színtelenítjük, oxidáljuk.

Az eljárás első lépéseként egy speciális ínyvédőt viszünk fel,  ami a lágy szövetek védelmére szolgál. Ezután következik a fogakra helyezett fogfehérítő gél, amit 2×12 percig hideg kék fényű, speciális lámpával világítunk meg. Ez a speciális lámpa aktiválja a gélben található összetevőket méghozzá úgy, hogy mindebből a páciens semmit nem érez; a lámpa teljes mértékben ártalmatlan.

 

Egy fogfehérítő kezelés maximum egy órát vesz igénybe.

 

A professzionális fogfehérítés után fogai garantáltan ragyogó fehérek lesznek, a pontos árnyalat azonban fogai eredeti színétől is függ. Általánosságban elmondható, hogy a kezelés végeztével a szokásos fogszín-skálákon mérve 3-5 árnyalatot fehéredik a fogsor.

 
Hívjon minket!
Kapcsolat

Kedves Páciensünk,

Egészségügyi intézményként eddig is minden törekvésünk arra irányult, hogy megóvjuk pácienseink egészségét, és ez most sincs másképp.

Mi a pácienseinket felelős partnerként kezeljük, és tudjuk azt, hogyha olyan helyzetben voltak, amely az átlagosnál nagyobb esélyt ad arra, hogy vírushordozóval közlekedtek, akkor ezt a VitalCenternek jelzik, és a kezelést a potenciális inkubációs idő eltelte utánra halasztjuk.

Sajnos a mai naptól arra kényszerültünk, hogy csak ügyeleti rendszert tudjunk fenntartani, mely esetleg nem is a Margitszigeten üzemel (061 340 4518).

Bármilyen kérdés és észrevétel esetén állunk az Önök rendelkezésére. Minden kedves Páciensünknek köszönjük a velünk való együttműködést!

Dr. Lantos Endre
Vezető Főorvos
VitalCenter

Vigyázunk magunkra, hogy vigyázhassunk Önökre is!