fbpx

Esztétikai fogászat

Az egészséges és szép mosoly elengedhetetlen az ápolt külsőhöz. Ha fogsorát takargatja, mert elszíneződött, szabálytalan, vagy éppen foghiányban szenved, kár halogatnia a szükséges beavatkozásokat:

az esztétikai fogászat eszközeivel ma már könnyűszerrel megvalósíthatjuk álmai mosolyát!

Mikor alkalmazunk esztétikai fogászati beavatkozást?

Az esztétikai fogászat körébe tartozó kezeléstípusokat két alapesetben alkalmazzuk:

  • pusztán esztétikai problémák korrigálására, mint pl. a fogazat elszíneződése, torlódott fogak, fogak közötti túl nagy rések, baleset következtében letört fog, stb.
  • a fog(ak) egészségének, funkciójának helyreállítását célzó kezelések, amelyek során az esztétikai megfontolások is ugyanakkora hangsúlyt kapnak, pl. fogszabályozás, esztétikus fogpótlások és tömések, implantátumbeültetés.

Elszíneződött fogak – professzionális fogfehérítés

Fogfehérítés

A ragyogásából veszített mosoly egyszerűen és fájdalommentesen újra hófehérré varázsolható a professzionális rendelői fogfehérítéssel.

Rendelőnkben egy 60 perces kezelés alatt 5-14 árnyalatot világosodhat fogsora, de választhatja a kíméletesebb, de hosszabb időt igénylő otthoni fogfehérítést is.

Szabálytalan és torlódott frontfogak – héjak, fogszabályozás

Fogszabályozás

A kissé szabálytalan, túl rövid, hézagos frontfogak esetén a megoldást az esztétikus héjak jelenthetik. A hajszálvékony kerámia vagy porcelán héjak színe és áttetszősége megegyezik a saját fogakéval, így az eljárás alkalmazásával tartós, valóban ragyogó, természetes hatású fogsorra tehetünk szert. Az esztétikus héjakkal igazi hollywoodi mosoly birtokosává válhat akár egy hét alatt!

A fogsor nagyobb szabálytalanságait (pl. torlódott fogak, vagy túl nagy hézagok) a fogszabályozás modern eszközei orvosolhatják. A fogszabályzó kezelés nemcsak esztétikailag rendezi a fogazatot, hanem olyan komoly funkcionális problémákat is kezel, amelyek a harapás és az állcsont rendellenességeiből adódhat. A mai fogszabályozó készülékek valóságos áttörést hoztak: segítségükkel a fogszabályozás nagyságrendekkel kényelmesebb, esztétikusabb és gyorsabb beavatkozássá vált!

Foghiány – cirkónium koronák, implantátumbeültetés

Cirkónium korona

Az esztétikus fogpótlások akkor jutnak különösen nagy szerephez, amikor a foghiány látható helyen jelentkezik, pl. frontfogak esetében. Bár számos anyagból készülhetnek kiváló, tartós fogpótlások, a legmodernebb és esztétikailag kifogástalan megoldást ma a prémium minőségű cirkónium-dioxid koronák és hidak jelentik. A cirkónium koronákkal csodálatos végeredményt érhetünk el: ez az anyag ugyanis a természetes fogak színével megegyező, illetve a saját fogakhoz hasonló áttetszőséget biztosít!

Akár szóló fog, vagy teljes fogsor hiányáról legyen szó, az implantátumbeültetés a fogak pótlásának legkorszerűbb módja, hiszen az eljárás végeztével a páciens úgy érezheti, mintha a saját fogait kapta volna vissza. Megfelelő szájhigiéné mellett a fogászati implantátum örök életű, kényelmes, természetes, könnyen kezelhető és kifogástalan esztétikai élményt nyújt.