fbpx

E.max préskerámia

Minimális beavatkozás, maximális végeredmény!

Ön is azok közé tartozik, akik az elképzelhető legmagasabb színvonalon, ám a lehető legkisebb beavatkozás árán javítanának fogsoruk esztétikáján? Akkor ezt a cikket az e.maxról Önnek is el kell olvasnia!

A lítium-diszilikát alapú e.max préskerámia az Ivoclar Vivadent fejlesztése. Préskerámiát más gyártók is készítenek, de azok sem esztétikában, sem strapabírásban nem veszik fel a versenyt a liechtensteini székhelyű cég fejlesztésével; nem véletlen, hogy rendelőnkben is elérhető ez az innováció. Az e.maxból legnagyobb számban héjak készülnek, de inlay, illetve korona alapanyagát is adhatja.

Tudja meg, mit tud az e.max

  • Esztétika: Remek a fényáteresztő képessége, ami a természetes hatás egyik záloga. A széles körű felhasználhatóság érdekében kiterjedt színskálában gyártják. Nem csoda, hogy egyedülállóan esztétikus, élethű és harmonikus hatású megoldásokat lehet vele készíteni, vagyis a mosolyzónába tökéletes választás!
  • Funkció: Esztétikai értékei mellett az is fontos, hogy tartós, ellenálló, kevéssé sérülékeny, így hosszú távra nyújt megoldást; jelenleg ez az egyik legerősebb szájban alkalmazott fogászati kerámia.
  • Egészségvédelem: Mivel színtiszta kerámia, fémet nem tartalmaz, így allergiás reakciót, érzékenységet nem vált ki.

E.max héj – az apróbb esztétikai gondokra

A vékony héjak felhasználhatósága viszonylag szűk területre koncentrálódik, szinte kizárólag esztétikai deficitek korrigálására, elszíneződött, kissé szabálytalan vagy túl apró fogak, kisebb rések esetén alkalmazzuk ezt az eljárást.

Ilyen esetekre viszont ez a tökéletes válasz, különösen, ha a héj alapanyagát az innovatív e.max szolgáltatja, hiszen így

funkciójában tartós, megjelenésében gyönyörű, teljesen élethű végeredményt kapunk, ami nem különböztethető meg a természetes fogaktól.

E.max héj vs e.max korona – ugyanaz a technológia, más a forma

A technológia ugyanaz, a különbség a preparálás mértékében van. A héj a frontfelszínre kerül, így ott a külső felszínt csiszoljuk le minimálisan, míg a teljes fogat beborító korona esetében a fog minden felszínét preparáljuk.

Mikor alkalmazunk koronát a héj helyett?

Az alsó fogakra nem mindig ajánlunk héjakat, részint a harapás erőssége miatt, részint, mert a kisebb fogfelszínről azok könnyebben leválnak; ilyen esetekben a korona az ideálisabb választás.
Akkor is koronát alkalmazunk, ha a csiszolás már a dentin réteget is érinti. A héjakat úgynevezett adhezív technikával ragasztjuk fel, ami csak a zománcfelületen működik, a dentinen már nem. Sokszor használunk koronát töméssel ellátott fog esetén is. A korona ugyanis az ilyen fogra alkalmasabb, stabilabb konstrukció, mivel nem szimplán ragasztjuk, hanem mintegy sapkaszerűen ráhúzzuk a preparált fogra.

E.max korona vs. fémvázas korona – előny az e.max-nál

Amikor fémből készült vázra kerül a kerámia fedés, ott a két anyag találkozása miatt a porcelánborítás sérülékenyebb, könnyebben lepattanhat; az e.max korona, mivel egyetlen tömbből faragták ki, jóval ellenállóbb.
Az e-max korona másik előnye a fémbázisúval szemben, hogy kevesebbet kell csiszolni a saját fogból, hiszen itt egyetlen rétegnek kell helyet csinálnunk, nem kettőnek.

e.max
Páciensünk, Simon mosolya e.max-szal újult meg

E.max restaurációk – digitális tervezés, garantált siker

Az e.max restaurációkat digitálisan tervezzük, és ez precíz kivitelezést, pontos illeszkedést tesz lehetővé. A minimális preparálást a lenyomatvétel és a digitális tervezés követi, majd a laborban a fogtechnikusok elkészítik a végleges fogművet. Mind a héj és az inlay, mind a korona néhány napon belül, vagyis igen rövid idő alatt elkészül; addig a preparált fogakat ideiglenes műanyag pótlással fedjük, így azok egy pillanatig sem maradnak védelem nélkül.

Éljen Ön is a modern fogászat adta lehetőségekkel és járja végig velünk az alig néhány lépésből álló, igen rövid utat a tökéletes mosolyig, a jelentősen jobb életminőségig!

Köszönjük Rőth Gergely fogtechnikus kollégánknak a cikk elkészítésében nyújtott segítséget!

Szeretne első kézből nyújtott személyes beszámolót olvasni az eljárás kínálta lehetőségekről? Páciensünk, Simon már ismeri az e.max életérzést és tudja, mit nyer az, aki e mellett a megoldás mellett teszi le a voksát! Történetét ITT találja!