fbpx

Mi megnyertük –
Ön profitál!

A „Humán (allograft) csontpótló létjogosultsága a fogászati implantológiában” című pályázati anyagunk kedvező fogadtatása azt jelenti, hogy fogászatunk 135 512 390 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert!

Pályáztunk és nyertünk

A VITALCENTER DENT Kft. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (Vállalati KFI_16) pályázati felhívásra pályázatot nyújtott be „Humán (allograft) csontpótló létjogosultsága a fogászati implantológiában” címmel KFI_16-1-2017-0549 azonosítószámon. A pályázat 2017.11.15-i döntés alapján 135 512 390 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Pácienseink is nyernek

A projekt során újonnan kifejlesztett eljárásnak és anyagnak több hasznos következménye lenne a páciensek implantológiai ellátásában. A könnyebben kivitelezhető technika, mely kevesebb sebészi kockázatot hordoz, fogorvosok szélesebb körében tenné elérhetővé az akár nagy terjedelmű csontpótlásokat, így

a részleges vagy teljes fogatlansággal élő emberek nagyobb hányada juthatna fix pótláshoz.

Csontpótló eljárás a fogászatban

A humán csont, különösen az állkapocscsont igen változékony állományú szövet: amennyiben használatban van, terhelés alatt áll, akkor képes a szükség szerinti gyarapodásra, regenerálódásra, de terhelés nélkül (pl. hiányzó fogak esetén) felszívódik, állománya gyengül és csökken. A csontpótlás abban az esetben szükséges beavatkozás, amikor például egy implantátum beültetése nem lehetséges, mert a csont felszívódott.

A szájsebészet fejlődése lehetőséget biztosít a csontpótlásra, szintetikus vagy természetes csontpótló anyagok alkalmazására, melyeket

sikeres beültetéskor teljes mértékben elfogad a szervezet, és azok kiválóan beépülnek, erősítik a saját csontot.