fbpx
mosolyszépítés cirkóniummal

Mosolyszépítés cirkónium híddal – amikor a fogászati kezelés az egész család életére kihat

Sokszor bele sem gondolunk, hogy egy fogászati beavatkozásnak milyen nagy jelentőségű hozadékai lehetnek. Egy sikeres kezelés – az egészséges fogsoron túl – derűt, magabiztosságot hozhat, ami kihat magánéletünkre, a munka világában betöltött pozíciónkra, társadalmi szerepvállalásunkra.

Ezt tapasztalta meg Anita is, aki férje nyomán jutott el a VitalCenterbe dr. Lantos Endre főorvoshoz. Beszámolójából megtudhatják, hogyan változott meg az ő és családja élete a sikeres fogászati rehabilitáció hatására.

röntgenfelvétel

„Több fogászati gondom is volt. A teljes fogsoromra nyomást gyakorló bölcsességfogak, szuvasodások, illetve egy rendellenesség: az egyik frontfogam bent rekedt a felső állcsontban, rossz pozícióban; emiatt komoly hézag volt a frontfogaim között.

Az élet mosoly nélkül

A fogsorom állapota nagyban kihatott az életemre. Önbizalomhiányban szenvedtem, ritkán mosolyogtam. Ha mégis mosolyra fakadtam, rögtön jött a késztetés, hogy a szám elé kapjam a kezem. Soha senki – a páromat és gyermekeimet is beleértve – nem látta a mosolyomat.

El tudják képzelni, milyen érzés az, amikor egy anyuka a családja előtt takargatja a száját, mosolyát?

A fordulópont

A negyvenéves kor valahogy fordulópont az ember életében. Nálam is akkor jött el az ideje annak, hogy végre tegyek valamit a szebb fogsor érdekében!
A VitalCenterre a párom talált rá még évekkel korábban, és rendkívül elégedett volt a dr. Lantos Endre főorvos úr által végzett kezelés eredményével. Noszogatott, bátorított, hogy menjek el konzultációra, csak jól járhatok, de sokáig még így is vonakodtam. Aztán egyszer csak összeszedtem a bátorságomat és kértem egy időpontot dr. Lantos Endréhez!

Jó hírek a VitalCenterben

A főorvos úr a röntgenfelvételt alaposan tanulmányozta, a fogsoromat pedig hosszasan vizsgálta. Kiderült, hogy mind a négy bölcsességfogamat ki kell húzni, mert helyhiány miatt nyomják a fogsoromat; ez volt az oka az állandó nyomásérzetnek a számban. Ez a diagnózis azonban eltörpült a jó hír mellett! A gondos vizsgálat után ugyanis a főorvos úr megnyugtatott, hogy a saját fogaimra helyezett cirkónium híddal – ami egy teljesen fémmentes pótlás – kivitelezhető a mosolyszépítő beavatkozás, orvosolható a hézag okozta esztétikai probléma. Juj, de boldog voltam!

Dr. Lantos Endre

A mosolyszépítő beavatkozás

A következő látogatásomon a főorvos úr részletesen elmondta, mire számíthatok a kezelés során és a végeredményt illetően: a megfelelő előkészítés – csiszolás – után egy a fogsoromról vett lenyomat alapján készített cirkónium alapú hidat kapok.
Megtörtént a saját fogaim előkészítése és a lenyomatvétel, majd néhány nap alatt a laborban elkészült a végleges fogpótlás; közben az ideiglenes pótlásnak köszönhetően egy órát sem töltöttem fog nélkül. Összességében a gyors, precíz és fájdalommentes beavatkozásnak hála egy hét leforgása alatt megszületett a csodálatos végeredmény – ahogy a főorvos úr fogalmazott –, az >>örök mosoly<<.

Élet az új fogakkal

A végleges híd álomszép. A cirkónium természetes hatású és a főorvos úr elmondása szerint szilárd, tartós, strapabíró anyag, így a belőle készült pótlás a saját fog élményét adja!
A látvány tehát csodás, az érzés viszont még mindig furcsa: bizonyos hangok képzését újra kell tanulnom. Az sem megy egyik napról a másikra, hogy az évtizedek alatt berögzült mozdulatokat elhagyjam. Olykor még mindig odakapom a kezem a szám elé, ha mosolygok.

De míg az önkéntelen mozdulatok egyre ritkulnak, a mosolyok mind gyakoribbak. Nem egy ember mondta már a környezetemből, hogy nahát, eddig nem is látták, hogy nekem ennyire szép fogaim vannak!

Mosolygós anyuka, boldogabb család

mosolyszépítés cirkóniummal


Alapból korábban is jókedvű ember voltam, de most a magabiztosság is megérkezett az életembe!

Az pedig, hogy végre a gyermekeim egy szép mosolyú anyukát látnak, egészen felemelő érzés!

A családom szerint is csodás a végeredmény, és örömmel tölti el őket az, hogy jóval többet nevetek, mint annak idején.”

A mindent megváltoztató fogászati kezelés

„Ezt én is megerősíthetem – kapcsolódik ezen a ponton a beszélgetésbe Anita párja, László. Anita új mosolya gyönyörű, ezt már büszkén mutogathatja és szerencsére mutogatja is! Felszabadultabb, vidámabb, fiatalosabb lett a beavatkozás hatására. Nőtt az önbizalma és elmúlt az a megfoghatatlan, de érezhető valami – nevezzük feszengésnek, bizonytalanságnak – ami korábban minden társas megnyilvánulására kihatott.

Köszönjük, VitalCenter!

Rengeteget köszönhetünk a VitalCenternek – folytatja László. Személy szerint nekem korábban számtalan keserű tapasztalatom volt más rendelőkkel és fogorvosokkal kapcsolatban. Egy idő után már inkább kerültem őket. Amióta viszont rátaláltam a margitszigeti fogászatra, rendben vannak a fogaim. Sok beavatkozáson estem át, töméseket, implantátumokat is kaptam itt. A szájsebészeti beavatkozásokat dr. Péter György végezte – akárcsak Anitánál a bölcsességfogak eltávolítását.
A VitalCenternek hála viszont megszűnt minden fenntartásom és félelmem; nyugodtan, szorongások és kétségek nélkül lépek be a rendelőbe. Ugyanez igaz a feleségemre is.

Nekünk már a VitalCenter a családi fogászatunk, máshová nem is mennénk, csakis ide; ide viszont nagyon szívesen!”

Fotók: Bigstock, saját

Klinikánk alapítója, dr. Lantos Endre emléke szívünkben örökké él. Munkánk során továbbra is az általa megteremtett szellemiséget képviseljük. Köszönjük Pácienseink bizalmát és támogatását.