Fog- és szájbetegségek szakorvosa

Szakterület: esztétikai fogászat

1992-ben végeztem a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán, szakvizsgámat fog- és szájbetegségek témakörből tettem. Szakterületem az esztétikai fogászat: ezen belül a fémmentes koronák, hidak és porcelán héjak.

Fogorvosi pályámat a Markusovszky Kórház kőszegi rendelőintézetében kezdtem, majd a szakvizsga megszerzése után szintén Kőszegen magánrendelőmet is megnyitottam. Dr. Lantos Endre legrégebbi kollégájaként 1996-ban csatlakoztam az alakuló VitalCenterhez.

Bár akkoriban nagy dilemmát okozott, hogy föladjam-e a felfutóban lévő magánpraxisomat, ma már tudom, hogy jó döntést hoztam: a VitalCenterben mind szakmailag, mind emberileg megtaláltam a helyem. A folyamatos szakmai kihívások, mindig változó feladatok és a széleskörű, stabil pacientúra a mai napig motivációt adnak, izgalmassá teszik a munkámat, amit fantasztikus emberek között, igazi csapatban végezhetek.

A német mellett folyékonyan beszélek angolul, ezt angliai partnerrendelőnkben kamatoztathattam, ahol 2007-től egy évtizeden át kétheti rendszerességgel rendeltem.

Az esztétikai fogászat szépségét elsősorban a kreativitásban látom: számomra olyan ez, mint egy kirakós játék, ahol a kezdeti kusza, rendezetlen állapotból aprólékos tervezéssel és az elemek precíz elrendezésével tökéletes végeredményt kaphatunk. Az esztétikai fogászathoz nélkülözhetetlen az egyéni látásmód, a kiváló szépérzék, a kezdeményezőkészség. Ennek a munkának ez egyben a nehézsége is: nem elég ismerni az eljárásokat, az anyagokat és a kezelési lehetőségeket – minden páciensnek egyénre szabottan, igényeinek, arcformájának megfelelően kell megtervezni fogpótlását, korrigálni mosolyát. Ez a kihívás és a pácienseim elégedettsége az, ami motivál a munkám során. Fontosnak tartom a bizalommal teli orvos-beteg kapcsolatot.

Nagyon megható látni, amikor egy évek óta takargatott fogsor után páciensem végre felszabadultan, széles mosollyal távozik a rendelőből!

Amikor nem dolgozom, legszívesebben családommal töltöm a szabadidőmet. Irodalom szakos gimnáziumban érettségiztem, az olvasás része mindennapjaimnak. Szívesen és gyakran járok színházba, operába. A nyarakat születésem óta a Balatonon töltöm, nekem a Magyar Tenger a „nagy szerelem”, ezért nyáron igazi kétlakivá válok: igyekszem minél több időt a vízparton tölteni, ahol teljesen ki tudom magam pihenni.