Parodontológus szakorvos

Szakterület: parodontológia

2005-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. Szakvizsgámat parodontológiából szereztem, az íny- és fogágybetegségek gyógyítására specializálódtam. Fogorvosi pályafutásomat a Fővárosi Központi Stomatológia Intézetben kezdtem, rezidensi éveim alatt a Semmelweis Egyetem Parodontológia Klinikáján is rendszeresen dolgoztam; az ott töltött időszak hasznos és valós elméleti és gyakorlati tudással vértezett fel. Később a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakrendelőintézetben folytattam munkámat. A VitalCenter csapatához 2019-ben csatlakoztam.

Munkám fontos része a hozzám forduló páciensek edukációja, tanácsokkal történő ellátása annak érdekében, hogy elsajátítsák a helyes szájápolás lépéseit. Nagy öröm, ha sikerül motiválnom a pácienst, és megérti a szájhigiénia jelentőségét. Ez az esztétikai szempontok mellett azért is fontos, mert az elsajátított és megfelelően alkalmazott szájápolási technikákkal elejét vehetjük a szájüregi betegségek kialakulásának.
Ha már megtörtént a baj, elengedhetetlen a szájüreg egészségének helyreállítása, majd az elért optimális állapot fenntartása, hiszen az ott állandósult gyulladásos gócok a szervezet egészét veszélyeztető kockázati tényezőnek számítanak: hajhullást, bőrbajokat, de akár urológiai gondokat, cukorbetegséget, szívproblémákat, ízületi bántalmakat, koraszülést is eredményezhetnek.

„Ezért is alaptétel számomra a fogágybetegséggel küzdő emberek nagy gonddal végzett kezelése, hiszen az eredményes beavatkozás komoly nehézségektől és fájdalomtól szabadítja meg őket, az egészségük egyik záloga!”

Hazai tapasztalataink szerint az íny- és fogágybetegségekben szenvedő betegek sokszor későn fordulnak szakemberhez, amikor a sorvadt ínyben a fogak már kilazultak, mozgathatók. A súlyos elváltozások időben történő felismeréséhez elengedhetetlen az évenkénti fogászati kontroll, amibe a panoráma röntgenfelvétel készítése is beletartozik.

A VitalCenterben összehangolt csapatmunka folyik a páciensek teljes körű ellátása érdekében. Az itt dolgozó szakemberek kivétel nélkül rendkívül igényesek munkájukra, precízen és körültekintően, magas szakmai színvonalon dolgoznak; a rendelőben elérhető naprakész technológiák pedig remekül kiegészítik az emberi tényezőket.
Lépést kell tartanunk a szakma dinamikus fejlődésével, ezért is fontos a folyamatos tanulás, az állandó önképzés. Az erre való igény egyetemista korom óta megvan bennem, és a VitalCenter közege további inspirációt ad.

Szabadidőmet a családom, barátaim és kis házi kedvenceink körében töltöm, belőlük töltekezem. Szeretteim mellett a sport, a művészetek és a kultúra is az életem, a mindennapjaim része.