VitalCenter Margitsziget
Fog- és szájbetegségek szakorvosa, fogszabályozó szakorvos

Szakterület: fogszabályozás, gyermekfogászat

2000-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. 2002-ben fog- és szájbetegségek, 2005-ben fogszabályozó szakorvosi képesítést szereztem.  Pályafutásomat a Semmelweis Egyetem Gyermekfogászati- és Fogszabályozási Klinikáján kezdtem, 2003-ban csatlakoztam a VitalCenter csapatához.

Hivatásom legfontosabb célkitűzése, hogy a hozzám kerülő páciensek a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják meg, mely érdekében mind a mai napig rendszeres szakképzéseken veszek részt a legújabb és leghatékonyabb terápiás eljárások elsajátítása érdekében.

A mosoly mindennapi életünk része, másokkal való kommunikációnk fontos eszköze, s egyben az önbizalom egyik fokmérője is. A fogszabályozás sokban hozzájárulhat a szép, egészséges, szabályos mosolyhoz. Ugyanakkor nem csupán esztétikai okokból javasolt, hanem azért is, mert a rendezetlen fogsor nehezebben tisztítható, fogszuvasodás, fogágybetegség alakulhat ki, ami korai fogelvesztéshez vezethet, de akár állkapocsizületi problémák is kifejlődhetnek.  Gyermekkorban az időben elkezdett kezeléssel biztosíthatjuk a fogazat és az állcsontok megfelelő fejlődését, valamint különböző nyelési, légzési rendellenességeket és rossz szokásokat is kiküszöbölhetünk.

Szerencsére az utóbbi évtizedben mind a felnőtt, mind pedig a gyermek fogszabályozás jelentős technológiai fejlődésen ment keresztül, így ma a hagyományos készülékek mellett egyre szélesebb körben elterjedtek új generációs fogszabályzó készülékek is. Ezek a készülékek kényelmesebbek, esztétikusabbak, és sok esetben gyorsabban érhető el velük a vágyott eredmény.

Felnőttek esetében a különböző esztétikus, esetleg láthatatlan fogszabályzóval biztosíthatjuk a hagyományos fém fogszabályzóktól idegenkedő páciensek számára is a szabályozás lehetőségét.

A napi tevékenységem másik része a gyermekfogászat, amely azért különösen fontos, mert az egészséges fogazat alapjai gyermekkorban alakulnak ki, ezért kiemelt jelentőséggel bír gyermekeink fogazatának megfelelő ellátása.

A gyermekek fogászati ellátásában elengedhetetlen a prevenció, melynek alapja az időben megkezdett rendszeres fogorvosi vizsgálat és a szájhigiénés szokások megfelelő kialakítása. Ez nem csupán a különböző fogászati anomáliák megelőzése miatt fontos, hanem azért is, mert ekkor történik meg a gyermekek későbbi, fogorvoshoz való viszonyulásának megalapozása is. Azok a gyerekek ugyanis, akiket szüleik rendszeresen visznek ellenőrzésre, felnőtt korukban kevésbé tartanak a fogászati vizsgálatoktól. Emiatt nagy hangsúlyt helyezek a szorongásmentes légkör megteremtésére, illetve a szülők alapos tájékoztatására. Lévén, hogy magam is kisgyermekes anya vagyok, a gyerekekkel könnyen és gyorsan megtalálom a közös hangot, így a vizsgálat oldott, vidám hangulatban zajlik.

Szabadidőmet természetesen legszívesebben családommal töltöm.  Rajongok a színházért, és az irodalomért is: számomra egy hosszú, stresszes nap után a tökéletes kikapcsolódást legtöbbször egy jó könyv biztosítja. A mindennapjaimban fontos szerepet tölt be a sport is, így amikor csak tehetem, időt szakítok a mozgásra is.

Hívjon minket!
Kapcsolat