Páciens koordinátor

Ukrajnában születtem, tanítói, valamint angol-spanyol szakos tanári diplomámat ott szereztem. 1984-ben érkeztem Magyarországra. Az ELTE-n tanultam magyarul, majd elvégeztem a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara 2 éves felsőfokú protokoll tanfolyamát.

Hogyan találkoztam a VitalCenterrel? Hosszú évekig a protokoll területén tevékenykedtem, majd egy utazási iroda turista koordinátoraként helyezkedtem el. A VitalCenternek is otthont adó hotelban volt két standunk, így ismertem meg dr. Lantos Endrét, a VitalCenter főorvosát, aki felajánlotta ezt a pozíciót. Mindez 2015-ben történt. Korábbi munkatapasztalataimat, protokoll és pszichológiai ismereteimet remekül hasznosítom, kamatoztatom jelen munkakörömben.

Pompásan érzem magam ebben a közegben, nagyszerű kollégákkal dolgozhatok, a munkám minden részét – a páciensekkel történő kapcsolatkiépítést, kapcsolattartást, a gondoskodást, törődést – imádom.

Munkámhoz tartozik a kapcsolattartáson, koordináláson, a konzultációkon és kezeléseken való tolmácsoláson túl az ügyféltoborzás is. Megnyerni valaki bizalmát, elérni, hogy a mi klinikánkat válassza, komoly kihívás, ám hálás feladat. Örömteli az is, amikor a fogászati kezeléstől, az idegen közegtől szorongó páciens megnyugszik, ránk bízza magát, majd mosolyogva száll ki a székből, ajánl minket családtagjainak, ismerőseinek, és ő maga is szívesen és immár félelmek nélkül tér vissza időről időre. Igazi sikerélmény minden ilyen eset, amiből én is töltekezem.

A munkámon kívül a másik szerelem a virágkötészet. Elvégeztem egy virágkötő és kertépítő szaktanfolyamot, workshopokra, nemzetközi versenyekre járok, nem egy díjat bezsebeltem már. Az összes szabadidőmet ennek szentelem. Kedvenc témám a templomdíszítés, de lakásdekorációkat, karácsonyi virágdíszeket is készítek; a menyem és családunk más hölgytagjai is az általam készített bokrétával a kezükben mondták ki a boldogító igent.