Dentálhigiénikus, vezető fogászati szakasszisztens

Szakterület: dentálhigiénés és fogászati szakasszisztensi ellátások

1987-ben általános egészségügyi végzettséggel a SOTE Fogászati Klinikán helyezkedtem el, ahol fogászati asszisztensként dolgoztam. Ambícióimat követve munka mellett elvégeztem a szakasszisztensi képzést.
1991-ben Magyarországon az elsők között tanultam dentálhigiénikusnak, azóta is dolgozom ebben a munkakörben is.
1993 óta tartozom a VitalCenter Margitsziget csapatához. Eleinte szakasszisztensi feladatokat láttam el, de hosszú ideje dentálhigiéniai kezeléseket is végzek. Egy ideje a VitalCenter vezető szakasszisztenseként is tevékenykedem.
Munkám során a fogászat több területén szereztem rutint és gyakorlatot: egyaránt otthonosan mozgok a fogpótlás, a konzerváló fogászat, a szájsebészet, a gyerekfogászat és a fogszabályozás területén, mindegyiket ugyanúgy szeretem, hiszen a cél és a végeredmény minden kezelés esetén ugyanaz: a páciens arcát elöntő ragyogó, szép és egészséges mosoly.

Egy-egy kezeléskor a szakmaiság és az emberi tényezők egyaránt fontosak számomra. Magas színvonalú, fájdalommentes ellátás, türelmes és empatikus hozzáállás – a VitalCenter hitvallásával és a saját lelkiismeretemmel egyaránt összhangban álló elvárásoknak minden esetben megfelelek.

A nyugodt körülmények kialakítása, a páciens alapos, mindenre kiterjedő, érthető tájékoztatása is az elsődleges és követendő szempontjaim közé tartozik.
A dentálhigiénikusi munkám szerves része az edukáció, kiemelten fontosnak tartom, hogy az emberek tisztában legyenek a fogkő mibenlétével, ami nem csupán zavaró esztétikai elváltozás a fogon, de súlyos fog- és fogágyproblémák, akár a teljes szervezetre kiható betegségek okozója is lehet.
Tisztában vagyok azzal, hogy a fogászat rakétasebességgel fejlődő világában nem lehet hátradőlni és megpihenni; annak érdekében, hogy tudásomat naprakészen tartsam és szakmailag minden esetben a legjobbat nyújthassam, folyamatosan képezem magam.
Szabadidőmben szeretek olvasni, színházba járni. Igazi hobbim azonban a tánc, argentin tangót tanulok, ami egyszerre lazít el és dob fel, kiemel a hétköznapokból.