fbpx

„VitalCenter: A fogászat, amire számíthatok!”

A 31 éves Simon Bálint, a népszerű Ivan & The Parazol zenekar dobosa gyermekkora óta páciensünk, a szemünk láttára cseperedett kisfiúból felnőtt férfivá. Bár alapvetően genetikailag jó, egészséges fogazattal rendelkezik, de azért néhányszor szüksége volt fogorvosi beavatkozásra – volt, hogy tervezetten, volt, hogy sürgősen.

Örömmel tölt el bennünket, hogy úgy érzi, ez idáig minden esetben orvosoltuk problémáját – legutóbb épp egy koncertekkel zsúfolt hétvége előtt.

„A családunkban több generációra visszanyúló, sok évtizedes hagyomány, hogy mindenki VitalCenter-páciens, mondhatni, az életünk része ez az intézmény – meséli Bálint. Ide hoztak a szüleim, amikor egy szerencsétlen síbalesetben letört az egyik frontfogam jelentős része; de a gyerekkori fogszabályzó kezelésem is itt zajlott. Azóta is, ha bármilyen fogászati probléma felmerül nálam, a VitalCenter csapatához fordulok. Tudom, hogy

számíthatok rájuk: minden alkalommal, a váratlan, sürgős esetekben is haladéktalanul és tökéletesen megoldják a helyzetet.

Fogszabályozásom története

Fogaim megregulázására körülbelül 20 évvel ezelőtt került sor; Lantos főorvos úr vezényelte le az eljárást, a legnagyobb gondossággal. Már akkor lenyűgözött az alapossága, a korrektsége, az, ahogyan egyenrangú partnerként kezelt. Még mielőtt belevágtunk volna, már pontosan ismertem a teljes kezelés menetét, tudtam, mi, mikor és miért fog történni; meglepetés nem ért soha. A megbízhatóság mellett szintén kiemelten fontosnak tartom ezt a VitalCenterben honos nyílt, egyenes kommunikációt, hiszen,

ha a teljes folyamatot ismeri az ember, sokkal magabiztosabban, több bizalommal és a kiszolgáltatottság érzése nélkül áll a dolgok elébe.

Fogpótlás gyorsan, hatékonyan

Ugyanezt éltem meg a síeléskor letört frontfogam pótlásakor: Lantos főorvos úr gyorsan, hatékonyan cselekedett, úgy, hogy közben minden részletről tájékoztatott. A megmaradt fogcsonk preparálása, előkészítése után hosszú távú ideiglenes pótlást kaptam, azzal éltem mindaddig, amíg még változott az állcsontom, a fogsorom. A végleges korona 18 éves koromban került föl.

Szomorú vasárnap

Ez a pótlás közel másfél évtizeden át kiválóan funkcionált. Egy hónapja viszont egy erőteljesebb fogmosáskor letört; elfáradhatott az anyag. Ez egy vasárnap történt. Még aznap felhívtam a főorvos urat, aki kérte, hogy hétfő reggel menjek be a rendelőbe. Lenyomatot vett, majd ott helyben készített egy rendelői ideiglenes pótlást, így nem maradtam fog nélkül egyetlen napra sem. Csütörtökön a fogtechnikai laborban elkészült a cirkónium alapú végleges korona, méghozzá úgy, hogy én is jelen voltam.

Hiper perszonalizáció

A fogtechnikus hölgy úgy festette meg a koronát, hogy közben a legapróbb elemeket is megfigyelte a saját fogaimon: itt egy kis fehér folt, ott egy árnyék, amott egy apró barázda. Már-már alkalmazott művészként alkotott. Gyakorlatilag egy órán át zajlott az aprólékos munka, és meg is lett az eredménye: a pótlás egy az egyben hozta a természetes fogaim sajátosságait. Ez az elképesztő precizitás és hiper perszonalizáció teljesen lenyűgözött.

Érzéstelenítés kicentizve

Pénteken már az új, teljesen élethű hatású cirkónium koronával a számban hagytam el a rendelőt. És bár az aznapi procedúra, a behelyezés egyik lépésénél szükségessé vált helyi érzéstelenítő használata, a megbeszélésen, ahova a rendelőből siettem, semmi nem érződött abból, hogy fogászati beavatkozásról érkeztem. Nekem ez is a főorvos úr rutinját mutatja: gyakorlatilag pont arra a 35 percre zsibbadt el a szám az injekció beadását követően, amikor erre szükség volt.

Gyönyörű cirkónium

Az új koronám gyönyörű, nagyon elégedett vagyok vele. Családom, ismerőseim körében többen is mondták, hogy bámulatos, mennyire természetes a megjelenése.

Sebesség és szaktudás

Amikor azon a bizonyos vasárnapon kitört a régi korona, kétségbeestem, hogy több hónapos procedúra előtt állok. Ehhez képest mindössze 4 nap alatt teljesen fájdalommentesen és tökéletes eredménnyel megoldódott a dolog. Jó munkához idő kell, mondják, de itt a szaktudás elképesztő sebességgel párosult.

A fogászat, amire számíthatok!

Előadóművészként a reflektorfényben vagyok, ahol számítanak a külsőségek – lehet azon vitatkozni, jól van-e így, de ez tény. Ezért is kulcsfontosságú, hogy ennyire gyorsan maximálisan természetes hatású, kiemelkedően esztétikus megoldást kaptam. Arra a hétvégére több koncertidőpontunk is volt; hétfőn még bele sem mertem gondolni, hogyan fogok ezeken megjelenni –

de ismét, mint mindig, a VitalCenter gyors és minden igényemnek megfelelő megoldást nyújtott.

Az, hogy hibátlan mosollyal ülhettem be a dobok mögé, nagy biztonságot jelentett és magabiztosságot adott, önfeledten játszottam a fellépéseken.

Simon Bálint Ivan & the Parazol

Három szó, ami rögtön eszembe jut a VitalCenterről: tisztaság, profizmus, kedvesség. Letisztult, otthonos, jó hangulatú a hely, és ami az ellátást illeti, az – egy fogászatnál talán szokatlan kifejezés, amit használni fogok – már-már kellemesnek is mondható. Mind az orvosok, mind az asszisztensek komoly szaktudással rendelkeznek, és kiválóan bánnak a páciensekkel. Az, hogy ennyire profi az egész stáb, a páciensek bizalmát, így az enyémet is, folyamatosan nagyon magas szinten tartja.

Nem ismerek olyan embert, aki szeret fogorvoshoz járni, de bevallom, én mindig szívesen jövök a VitalCenterbe. Jó ide belépni, jó itt lenni. Nem a családi tradíció miatt ragadtam itt, hanem mert

ez egy szakmailag és emberileg egyaránt kiváló fogászat, amire minden esetben számíthatok.”

Klinikánk alapítója, dr. Lantos Endre emléke szívünkben örökké él. Munkánk során továbbra is az általa megteremtett szellemiséget képviseljük. Köszönjük Pácienseink bizalmát és támogatását.