Dento-alveoláris sebész szakorvos, M.O.M., M.Sc.

2001-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán, szakvizsgámat fog- és szájbetegségekből tettem 2003-ban. Szakterületem a fogászati implantátumok beültetése és teljes körű fogászati rehabilitációk kivitelezése, illetve az ehhez kapcsolódó sebészeti beavatkozások.

Rezidensként kerültem a VitalCenterbe, majd 2003-tól, a szakvizsgám megszerzését követően az orvoscsapat teljes jogú tagjává váltam. A VitalCenterben megtaláltam a karrierem szempontjából legfontosabb értékeket: a szakmai fejlődés lehetőségét, a stabilitást és megbecsülést, így a cég iránti hosszú távú elköteleződésem soha nem kérdőjeleződött meg.

Az implantológia a fogorvoslás igen dinamikusan fejlődő területe, ezért a munkám fontos részének tartom a szakmai újdonságok figyelemmel követését. Meggyőződésem, hogy kizárólag folyamatos fejlődéssel lehet a szakma élvonalában maradni, ezért tudásomat továbbképzéseken, illetve magyar és nemzetközi implantológiai és fogászati kongresszusokon történő részvétellel mélyítem.

Specialitásaim közé tartozik az azonnal elkészülő fogpótlások implantátumokra, a CAD/CAM technológiával készült implantátumos fogpótlások széles skálája (cirkónium, titán, fémkerámia, BioHPP, stb. anyagokból), a csontpótlás, illetve a bölcsességfog-eltávolítás. Nagy számban végzek All-on-4 rehabilitációkat is; a módszer a kiterjedt vagy teljes fogatlansággal és akár elégtelen csontállománnyal bíró páciensek esetén is teljes értékű, kompromisszumoktól mentes és azonnali megoldást kínál!
Kizárólag prémium kategóriás rendszerekkel dolgozom, amelyeket – a páciens adottságait és igényeit is figyelembe véve – közösen választunk ki.

A legoptimálisabb esztétikai eredmény eléréséhez rendkívül fontos az összehangolt csapatmunka, melyben a recepciósoktól kezdve, a fogtechnikuson keresztül egészen a protetikusokig mindenkinek megvan a maga szerepe és jelentősége. A sikerhez azonban a páciensek pozitív hozzáállása és együttműködése is elengedhetetlen. Bár a mai technológiai feltételek mellett szinte fájdalommentes beavatkozásról van szó, a tapasztalatom az, hogy a szájsebészeti és implantológiai beavatkozások nagy félelemmel töltik el a pácienseket. A munkám során éppen ezért rendkívül fontosnak tartom a nyugodt, pozitív légkör és a bizalommal teli orvos-beteg kapcsolat megteremtését. Amennyiben a páciens mégsem képes legyőzni szorongását, úgy többféle megoldás is létezik.

Az implantátumok számos területen minőségi javulást hoznak a páciensek életébe: nemcsak rágóképességüket nyerhetik vissza, de visszaadja önbizalmukat, ezáltal javítja szociális kapcsolataikat is. Számomra a legnagyobb elismerés, ha a betegek elégedettek és a bizalom jeleként családjuk tagjainak ellátását is nyugodt szívvel ránk merik bízni.

Szabadidőmben legszívesebben vitorlázok vagy túrázok. Nagyon szeretem a természetet, akkor tudok igazán kikapcsolódni és feltöltődni, ha eltölthetek egy kis időt a szabadban.

Tanulmányok, továbbképzések:

  • 2001:  Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Fogorvostudományi Kar; Budapest
  • 2003: Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Fogorvostudományi Kar, szakvizsga
  • 2007: MOM, Implantologie (Master of Oral Medicine in Implantology; Münster
  • 2014: Master of Science (M.Sc.) in Implantology and Dental Surgery – IMC (International Medical College)
  • 2009: Universitaets Freiburg, Camlog – Stammzellen-Technologie und deren Anwendung zusammen mit Augmentations-Prozeduren
  • 2014: Maloclinic Lisbon, Nobel Biocare – All-On-4 Surgical Protocol Clinical Course
  • 2014: Dr. Beschnidt High end Praxis BadenBaden, Camlog – Microsurgery Course, Hands on Exercise
  • 2015: Bredent-Sky Fast&Fix, Senden, Németország
  • 2016: Digital Dentistry Congress, Camlog, Krakkó