fbpx

Indirekt porcelán héjak – Hogy az esküvői album igazi mosolyalbum lehessen!

Történetünk főszereplője, a 45 éves Szabolcs egy informatikai céget igazgat. Közelgő esküvője kapcsán két dolgot fogadott meg: lead néhány kilót és rendbe hozatja a mosolyát.

Edzésterv és diétás étrend összeállítására nem vállalkoznánk, de a fogakhoz értünk. Tudta ezt Szabolcs menyasszonya is, aki régóta elégedett páciensünk és akinek hatására jövendőbelije is hozzánk fordult a nagy nap előtt. Végül, hála dr. Gömbös Eszter és a fogtechnikai labor munkájának, valamint a korszerű indirekt héjaknak, Szabolcs mosolya mindössze kettő hét alatt látványosan megszépült: így már határozottan esküvői mosolyalbumba kívánkozik!

Olvassák el Szabolcs beszámolóját!

„A menyasszonyom korábban rettegett a fogorvosoktól és a fogászati kezelésektől, ám amióta rátalált a VitalCenterre, ez teljesen megváltozott. Lelkes beszámolói hatására döntöttem úgy, hogy a régi fogorvosom helyett én is ide kérek időpontot az esküvői készülődés jegyében. Fogkő-eltávolításra és fogfehérítésre érkeztem, azt gondoltam, ez elég ahhoz, hogy elégedettebb legyek a mosolyommal.

A dentálhigiénikus hölgy, Papp Ibolya jelezte, hogy

nagyobb a baj, mint a fogkő és némi elszíneződés, de én még reménykedtem.

A két kezelés után beláttam, hogy igaza volt: a kapott eredmény nem volt meggyőző. Félre ne értsék, nem az elvégzett munkával volt problémám, Ibolya kiválóan dolgozott, hanem a >>hozott anyaggal<<, a saját fogaimmal.

Évtizedes direkt héjak

Már fiatalkoromban lehetett tudni, hogy sérülékeny, érzékeny fogzománccal áldott meg a sors, így felső fogaim hamar szuvasodásnak, illetve erőteljes kopásnak indultak. Néhány fogat ki kellett húzni, ezeket implantátumokkal pótolták, az erősen kopott frontfogaimat pedig 2008-ban direkt héjakkal korrigálták. Eleve esztétikailag sem volt tökéletes ez a megoldás, de mostanra csúnyán megsárgultak, elkoptak a fogaim. Igaznak bizonyult, amire a dentálhigiénikus hölgy is felhívta a figyelmemet: professzionális fogkő-eltávolítás, rendelői körülmények között végzett fehérítés ide vagy oda, ezt a fogsort már csak komolyabb beavatkozás árán lehet helyrehozni.
Így kerültem dr. Gömbös Eszterhez, aki többek között esztétikai fogászati beavatkozásokat végez.

Porcelán indirekt héjak – a ragyogó megoldás!

A doktornő a direkt héjak helyett a porcelánból készült indirekt héjakat javasolta, melyek nem a rendelőben, hanem lenyomat alapján fogtechnikai laborban készülnek. Azt mondta, ezekkel a vékony fogborításokkal természetes hatású és érzetű, rendkívül esztétikus eredményt érhetünk el.
Kaptam egy kezelési tervet és árajánlatot. Otthon a párommal alaposan átbeszéltük a dolgot. Annyira meggyőzően hangzott mindaz, amit a doktornő ígért, hogy még aznap este eldöntöttük: belevágok!

2 hét, 3 vizit, 1 megújult mosoly

Egy hétfői napon a doktornő lecsiszolta az érintett fogakat és lenyomatot vett. A preparált fogaimra ideiglenes műanyag héjakat kaptam, így egy pillanatig sem kellett takargatnom a számat. Még azon a héten elkészültek és fölkerültek a végleges indirekt kerámia héjak. A ragasztás után 7 nappal, a kontroll vizsgálaton megtörtént a végső (nagyon minimális) igazítás, és kész, ennyi volt!

Két hét és három találkozás alatt megújult a mosolyom

– fájdalommentesen, teszem hozzá, hiszen a kezeléssorozat alatt az érzéstelenítő injekció beadása volt a legkellemetlenebb rész.

Minden várakozást túlszárnyalt a VitalCenter

Ennyi az új mosolyom története. Illetve nem. Mert ez alatt a két hét alatt nem csupán egy ragyogó fogsorral lettem gazdagabb, de rendkívül pozitív élményekkel is.
A VitalCenter nem csak, hogy hozta a menyasszonyom elbeszélései alapján bennem ébredt elvárásokat, de messze túlteljesítette mindazt, amit az eddigi fogászati tapasztalataim alapján remélni mertem. Soroljam a számomra rendkívül vonzó pozitívumokat?
Soha nem kellett várakoznom egy percet sem, a megbeszélt időben mindig fogadott a doktornő. Minden időpontról emlékeztető sms érkezett. A recepciósoktól a dentálhigiénikusokon és asszisztenseken át az orvosokig kivétel nélkül mindenki elképesztően szívélyes, nyugodt és derűs volt. Korrektek az árak, kulturált a környezet. Arról nem is szólva, hogy a VitalCenterben minden felszerelés adott: például van panoráma röntgen, így nem kellett külön röntgen centrumba rohangálnom egy felvétel elkészítéséért, mint korábbi fogászati beavatkozások esetén.

A VitalCenterben minden alkalommal azt éreztem, hogy ÉN vagyok a fontos, minden rólam és a mosolyomról szól.

Egy szó, mint száz: csak szuperlatívuszokban tudok szólni a fogászatról, az emberi hozzáállásról, a szakmai teljesítményről. Egyetlenegy fogászatnál nem tapasztaltam még ilyen minőségi szolgáltatást, ennyi törődést, odaadást, emberséget.

Indirekt héjakkal mosolygós az élet

És hogy az új fogsoromról is szóljak pár szót: roppant elégedett vagyok a végeredménnyel. Kellett néhány nap, hogy megszokjam az újra eredeti hosszúságú fogaim látványát és az érzést; de a végleges héjak felragasztása után egy héttel már úgy éltem, ettem és beszéltem, mint a saját fogaimmal. Boldog vagyok; és velem örül a kedvesem, aki végig mellettem volt, támogatott. Azt mondja, minden forintot megért a beavatkozás, ragyogóan szépek a fogaim; most már tényleg jöhet az esküvő!

Dr. Gömbös Eszter így emlékszik vissza az esetre:

„Szabolcs az esküvőjére készülve jelentkezett be hozzánk fogkő-eltávolításra és fogfehérítésre. A kezelések után számára is egyértelművé vált az, amire Papp Ibolya dentálhigiénikus kollégám már a beavatkozás előtt felhívta a figyelmét: a több mint egy évtizedes direkt héjak (a kopásnak indult fogak külső felszínére helyezett kompozit tömőanyag) már nem nyerik vissza korábbi esztétikájukat, cserére szorulnak.

Mi a direkt héjak helyett porcelánból készült indirekt héjak alkalmazását javasoltuk, mert ezekkel

esztétikusabb, pontosabb és tartósabb megoldást kínálhatunk; összességében egy jóval korszerűbb eljárásról van szó.  

A technológiának és fogtechnikai partnerünk, a Rőth Labor magas színvonalú munkájának köszönhetően vissza tudtuk adni a fogak eredeti méretét, hosszúságát, sőt a formáját, az ajak felőli oldalon jellemző domborulatot is. Szabolcs, kérésének megfelelően, nem hollywoodi mosolyt kapott – soha nem is az a cél! – hanem természetes hatású, gyönyörű fogakat.
Alig várjuk, hogy az esküvői albumból megossza velünk a legmosolygósabb fotót!”