fbpx

Egy páciens, két fogpótlás, egy VitalCenter

Andrea rekord ideje, 23(!) éve élt már a VitalCenterben kapott koronákkal, amikor úgy döntött, búcsút int nekik. Esete jól példázza, hogy a fogpótlások akár igen hosszú távon is megoldást nyújthatnak, de nem örökéletűek; idővel minden szempontból megérnek a cserére.

A 62 esztendős Niklay Andrea 1998-ban esett át fogpótláson a VitalCenterben. A több mint két évtizedig tökéletesen működő koronák ugyan egy ideje már nem elégítették ki teljes mértékben az esztétikai igényeit, a cserére mégis csak akkor szánta rá magát, amikor az egyik korona alatt fájdalom jelentkezett és mozogni kezdett a pótlás. Ekkor keresett fel minket újra.

„Igaznak tartom a mondást: győztes csapaton ne változtass! Hosszú-hosszú éveken át tökéletesen elégedett voltam a VitalCenterben kapott pótlásokkal, és jó érzéssel gondoltam vissza a rendelőben átélt kellemes élményekre is. Egyéb gondokkal jártam néhány más fogászaton az elmúlt évtizedekben, de

ilyen minőségű szakmai és emberi hozzáállással sehol nem találkoztam.”

30 éve is, most is a VitalCenter

„Amikor a neten kutakodva rátaláltam a VitalCenter oldalára, nemcsak azt konstatáltam örömmel, hogy még létezik és a jelek szerint igen sikeres a rendelő, de azt is, hogy a konzultációt ingyenesen biztosítják.
Dr. Gömbös Eszterhez kaptam időpontot. A vizsgálat és a panorámaröntgen alapján megállapította, hogy a mozgó korona alatti fájdalmas fogam menthetetlen, ráadásul a teljes ínyem krónikus gyulladásban van. De időm sem volt, hogy elkeseredjek a hír hallatán; Gömbös doktornő azonnal összeállított egy részletes kezelési tervet az egyes lépésekkel és ütemezett költségkalkulációval a jobb felső fogsorra. Lendülete és optimizmusa teljesen magával ragadott.”

Viszlát, régi fogpótlás!

dr. Gömbös Eszter

„Gömbös doktornő székében búcsút intettem a menthetetlen fogamnak és a 23 esztendős koronáknak. Néhány nap után behelyezte a lenyomat alapján személyre szabottan készített ideiglenes pótlásokat, amelyek semmiféle kompromisszumra nem kényszerítettek a következő hat hétben: élvezettel ettem, bátran mosolyogtam velük. Minden olyan volt, mint a saját fogaimmal, sőt picit könnyebb, mert nem mozgott, nem fájt semmi.

A krónikus ínygyulladással dr. Patai Korinna parodontológus szakorvoshoz kerültem, aki lelkiismeretesen kivizsgálta a lehetséges okokat: kiderült, hogy a magas vérnyomásomra felírt gyógyszerek egyike lehet ludas a kóros folyamat beindulásában, így azt – a háziorvossal egyeztetve – azonnal le is cseréltem. Elküldött egy professzionális fogkő-eltávolításra, hogy az ínygyulladás megszüntetését célzó zárt kürettálást biztonsággal végezhesse el. A kétórás parodontológiai beavatkozásból az égvilágon semmit nem éreztem – köszönhetően az érzéstelenítésnek és Patai doktornő kíméletességének.”

Helló, új fogpótlás!

„Hihetetlen tempóban regenerálódtam; a négyhetes parodontológiai kontrollon már meg is kaptam az új időpontot Gömbös Eszterhez a végleges pótlás behelyezésére.”

A történet itt nem ér véget!

„Nagy örömömben úgy határoztam, hogy belevágok a bal oldal rendbetételébe is. Ott is volt egy régi koronám, utána tömött és gyökérkezelt fogak sorakoztak. Összességében nem keltett elhanyagolt benyomást a fogsorom látványa korábban, de a jobb oldali fogak, koronák restaurációja után látványos lett a kontraszt a két oldal között.
Könnyű szívvel döntöttem a folytatás mellett:

egyrészt jó kezekben éreztem magam, másrészt – és számomra ez fontos szempont – pontosan tudtam, hogyan alakulnak a kiadásaim.

Mindig csak azt a lépést kellett kifizetnem, ami megtörtént, és ez a tervezhető és részletekben történő fizetési mód nyugdíjasként nagy könnyebbséget jelentett. Ezt azért hangsúlyozom, mert tudom, sokan járnak hozzám hasonló cipőben, hogy igenis számítanak az anyagiak, az, hogy egy alkalommal milyen mélyen kell a zsebünkbe nyúlni.”

Az önbizalom nem forintosítható

„A környezetem csodájára jár a megújult mosolyomnak és én is sokkal jobban érzem magam. Nagyon elkeseredtem, amikor mozogni kezdett a jobb oldali koronám, de most már kifejezetten örülök, hogy így alakult, mert ez adta az indíttatást, hogy belevágjak egy teljes fogpótlás-cserébe. Amit a VitalCenter szakembereitől kaptam, nem forintban mérendő, hanem hosszú távú értékkel bír: hatással van az önértékelésemre, a lelki állapotomra, a szociális életemre.”

Maximális bizalom a teljes csapatban

A boldog páciens

„A röntgen egy cisztára is fényt derített; eltávolítását dr. Péter György fogja végezni, de cseppet sem aggódom. Maximális a bizalmam a teljes VitalCenter-csapatban. A műszerek, technológiák a legmodernebbek, a szakemberek felkészültek, a hozzáállásuk egyenesen példaértékű.
Lehet, hogy a mostani koronáim sem tartanak örökké: de az biztos, hogy hosszú-hosszú évekre szóló rendkívül pozitív változást hoztak az életembe. Én pedig vigyázni fogok rájuk: az alapos otthoni szájápolás mellett a rendszeres kontroll, parodontológiai állapotfelmérés és dentálhigiéniai beavatkozás sem kérdés. Mint ahogy az sem, hogy a VitalCenter az én fogászatom –

összehasonlíthatatlanul többet kapok itt, mint bárhol máshol!”